Garuose virta žuvis imbiero ir sojų padaže
Vienas paprasčiausių žuvies pagaminimo būdų – troškinimas garuose ir patiekimas užpylus karštu sojų padažu. Labai subalansuotas skonis, ypač jei patieksite su virtais ryžiais.
Porcijos
2porc
Porcijos
2porc
Ingredientai
Procesas
  1. Išdarinėtą žuvį (su galva, bet be žvynų) šonuose keliose vietose negiliai įpjaukite iš abiejų pusių. Užkaiskite wok’ą su vandeniu, ir kai vanduo užvirs, įtaisykite ant jo bambukinį krepšį (steamer), o į tą krepšį įdėkite didelę lėkštę. Klokite ant lėkštės žuvį, uždenkite bambukiniu dangčiu, ir palikite žuvį virti garuose apie 10-12 min. (priklausomai kokio dydžio žuvis). Jei bambukinio krepšio neturite, žuvį garuose galite virti ir garinėje orkaitėje, laikydamiesi instrukcijų ir pasirinkdami reikiamą programą. Jei garinės orkaitės neturite, galite ją „pasidarytI”, įstatydami į įkaitusią orkaitę skardą sklidiną verdančio vandens. Ištroškintą žuvį atsargiai perkelkite į didelę šiek tiek gilesnę lėkštę.
  2. Kol žuvis verda, pasigaminkite padažą: pirmiausia puodelyje sumaišykite sojų padažą, vandenį ir cukrų, palaukite, kol cukrus visiškai ištirps. Nedideliame puode įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, suberkite imbierus ir kepinkite maišydami apie minutę, arba kol imbieras pradės čirškėti. Supilkite likusius 3 šaukštus aliejaus, suberkite supjaustytą baltąją svogūno dalį ir dar pakaitinkite apie minutę, kol svogūnas paskleis aromatą. Supilkite sojų mišinį, užvirinkite.
  3. Šį karštą verdantį padažą užpilkite ant garuose ištroškintos žuvies, pabarstykite čili pipirais, žaliais svogūnais ir kalendromis, patiekite su virtais ryžiais.