Burokėlių falafeliai
Vegetariškas aromatingas užkandis, skanus bet kokia proga ir bet kuriuo sezonu
Porcijos Pasiruošimas
40vnt 10min
Laikas
25min
Porcijos Pasiruošimas
40vnt 10min
Laikas
25min
Ingredientai
Patiekti
Procesas
  1. Keptuvėje apkepinkite svogūnus, kol jie suminkštės, bet nespės apskrusti. Suberkite kuminus ir dar pakepinkite maišydami. Palaukit kol truputį atvės. Įkaitinkite orkaitę iki 180C (su apipūtimu), didelę skardą išklokite pergamientiniu popierium.
  2. Į elektrinio smulkintuvo indą suberkite nusausintus avinžirnius, ⅔ kiekio sutarkuotų burokėlių, apkepintus svogūnus, suberkite džiūvėsius, sudėkite tahini, kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir čili. Smulkinkite viską iki rupios konsistencijos. Perdėkite masę į dubenį ir įmaišykite atidėtus tarkuotus burokėlius.
  3. Suformuokite graikinio riešuto didumo rutuliukus ir sudėkite juos į paruoštą kepimo skardą (aš naudoju ingredientams matuoti skirtą šaukštą, kad rutuliukai būtų vienodo dydžio). Pašlakstykite rutulius aliejumi ir kepkite apie 25min, kol sutvirtės ir gražiai apskrus.
  4. Kol falafeliai kepa – sumaišykite jogurtą su tahini, česnakais, citrinos sultimis, pagardinkite druska, čili pipirais. Pašildykite duonos paplotėlius (keptuvėje, orkaitėje arba ant grilio). Patiekite falafelius su pašildytais duonos paplotėliais, jogurtiniu tahini padažu, su rukolos lapeliais ir mėgstamomis marinuotomis daržovėmis.
Pastabos

Recepto šaltinis (lengvai mano adaptuotas) – Good Food magazine