Plėšyta ėriena meksikietiškoms takoms
Minkšta ir sultinga ėriena, lėtai troškinta kelias valandas, aromatingame padaže. Puikiai tiks takoms įdaryti
Porcijos Pasiruošimas
6asm 15min
Laikas
5val
Porcijos Pasiruošimas
6asm 15min
Laikas
5val
Ingredientai
Procesas
  1. Patiekalą pradėkite gaminti likus mažiausiai parai iki patiekimo. Nukaulintą ėrieną keliose vietose įpjaukite peiliu (nupjaukite riebalų perteklių). Sumaišykite visus prieskonius ir apelsinų bei laimo sultis ir apelsino žievelę, ir šiuo mišiniu gerai įtrinkite visą mėsą. Sudėkite mėsą į troškinimo puodą (geriausia tiks špižinis), uždenkite ir palikite marinuotis per naktį.
  2. Kitą dieną įkurkite grilį (arba įkaitinkite orkaitę) iki 130-140C. Į troškinimo indą supilkite alų. Pašaukite lėtai troškintis apie 4 valandom. Kelis kartus patikrinkite, ar nesumažėjo skysčio, apverskite mėsą kita puse. Mėsa turi būti tokia minkšta, jog byrėtų vos palietus, ją būtų galima plėšyti dviem šakutėm. Skysčio kiekis turėtų būti gerokai sumažėjęs. Šioje stadijoje mėsą galite padėti šaltai ir pabagti ją gaminti po keletos dienų.
  3. Prieš patiekiant, ypač jei mėsą laikėte šaldytuve, įdėkite į įkaitintą grilių (arba orkaitę) iki 180C. Po maždaug 20 minučių mėsą išimkite, o troškintuvą su skysčiu palikite orkaitėje tol, kol padažas sutirštės. Dviem šakutėm „suplėšykite” mėsą ir sudėkite atgal į troškintuvą. Parragaukite, ar netrūksta druskos (gal šiek tiek saldumo?). Laikykite šiltai iki pat patiekiant. Patiekite su kitais priedais, salsomis, meksikietiškais ryžiais ir guacamole.