Lašišos Pastrami
Nuostabus iš anksto pagaminamas šventinis užkandis. Prireiks 3 parų, tad paskaičiuokite laiką atitinkamai
Porcijos Pasiruošimas
8porc 30min
Pasyvus laikas
3paros
Porcijos Pasiruošimas
8porc 30min
Pasyvus laikas
3paros
Ingredientai
Procesas
  1. Likus 3 paroms iki serviravimo lašišos filė įdėkite į gilesnį indą odele į apačią.
  2. Dubenėlyje sumaišykite druską ir cukrų, atidėkite į šalį. Sausoje keptuvėje apkepinkite kalendrų sėklas, maltas kalendras, kmynus ir pipirus. Kai prieskoniai paskleis aromatą (2-3 min) suberkite juos į mažą blenderį (ar prieskonių grūstuvę, ar malūnėlį), ten pat įdėkite lauro lapą ir viską sumalkite, palikdami šiek tiek rupią konsistenciją. Šį mišinį suberkite į dubenėlį su druska ir cukrumi ir viską sumaišykite.
  3. Druskos mišiniu padenkite visą lašišos filė, taip pat aplink filė ir šiek tiek po oda. Indą su druska apdėta lašiša apsukite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą. Ant viršaus uždėkite ką nors sunkesnio (pvz., paslėkite lėkšte ar padėkliuku, ant jo uždėkite kelias konservas ar kitus svorius). Palikite lašišą šaldytuve 48 valandas.
  4. Mažame indelyje pakaitinkite melasą, papriką, kajeno pipirus, tik kol taps skysta konsistencija ir gerai susimaišys. Atidėkite į šalį, kad šiek tiek pravėstų. Išimkite lašišos filė iš skardelės ir peilio nugarėle nubraukite visą prilipusią druską, tada dar nubraukite popieriniu rankšluosčiu (patarčiau lašišos neplauti po vandeniu, tačiau jei nutarsite nuplauti, darykite tą labai greitai ir paskui labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu). Dėkite lašišą į švarų indą ir visą jos paviršių patepkite dar šiltu melasos mišiniu. Vėl indą įsukite į švarią maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve dar 24 valandoms.
  5. Kai būsite pasiruošę patiekti, perkelkite lašišos filė ant pjaustymo lentos ir aštriu peiliu plonai supjaustykite iki pat odelės. Patiekite su šviežios bagetės riekelėmis, su beigeliais, kreminiu sūriu, šviežiais krapais, burokėlių pesto, su marinuotais agurkėliais ar dar kokiais mėgstamais priedais.
Pastabos
Recepto šaltinis – BBC Good Food