Pasigaminkite žirnelių košę: puode storesniu dugnu įkaitinkite sviestą ir jame apkepinkite susmulkintus svogūnus, tik kol suminkštės ir taps permatomi.
Suberkite šaldytus žirnelius (jų neatšildykite), įpilkite apie ½ stiklinės vandens, ir užvirinkite. Uždengę patroškinkite apie 3-4 minutes, paragaukite, ar žirneliai visiškai suminkštėjo (ilgai nevirkite, kad neprarastumėte skaisčios spalvos).
Nukelkite puodą nuo ugnies, suberkite mėtų lapelius, įpilkite grietinėlės ir sublenderiuokite viską iki norimos konsistencijos. Įpilkite daugiau grietinėlės (arba vandens), jei masė pernelyg riršta ir sausa. Pagardinkite druska ir pipirais, laikykite šiltai kol prireiks (arba pakaitinkite ant labai nedidelės ugnies prieš pat patiekiant)