Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Žirnių sriuba


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Kiekis: 4 asm 1x

Aprašymas

Soti ir tiršta žirnių sriuba su rūkyta šonine


Ingredientai

 
  • 1,5 stiklinės žirnių ((užmerkite iš vakaro, kad išbrinktų))
  • 100 g rūkytos šoninės (supjaustytos gabalėliais)
  • 1 svogūnas (supjaustytas)
  • 1 morka (stambiai sutarkuota)
  • gabalėlis saliero šaknies (sutarkuotas stambiai)
  • 2 bulvės (supjaustytos gabalėliais)
  • druskos, pipirų
  • 1 lauro lapas

Instrukcijos

  1. Išmirkytus žirnius nukoškite ir praskalaukite.
    Įkaitinkite puodą (storesniu dugnu). Sudėkite šoninės gabalėlius ir apkepinkite iš abiejų pusių. Jei šoninė labai liesa, įpilkite šlakelį aliejaus. Puode turi būti šiek tiek riebalų, bet nedaug.
    Sudėkite pjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas ir salierus. Maišydami viską kepinkite, kol daržovės truputį suminkštės, pasidengs riebalais. Suberkite išmirkytus žirnius, kubeliais supjaustytas bulves, įpilkite vandens tiek, kad apsemtų visas daržoves – ir kad sriuba būtų norimo tirštumo. Pagardinkite druska ir pipirais, įmeskite lauro lapą ir virkite, kol visos daržovės sutirštės. Jei norite, pabaigoje galite blenderiu sriubą suplakti.
  • Kategorija: Sriubos
  • Virtuvė: Lietuvos