Aprašymas
Soti ir tiršta žirnių sriuba su rūkyta šonine
Ingredientai
- 1,5 stiklinės žirnių ((užmerkite iš vakaro, kad išbrinktų))
- 100 g rūkytos šoninės (supjaustytos gabalėliais)
- 1 svogūnas (supjaustytas)
- 1 morka (stambiai sutarkuota)
- gabalėlis saliero šaknies (sutarkuotas stambiai)
- 2 bulvės (supjaustytos gabalėliais)
- druskos, pipirų
- 1 lauro lapas
Instrukcijos
- Išmirkytus žirnius nukoškite ir praskalaukite.
Įkaitinkite puodą (storesniu dugnu). Sudėkite šoninės gabalėlius ir apkepinkite iš abiejų pusių. Jei šoninė labai liesa, įpilkite šlakelį aliejaus. Puode turi būti šiek tiek riebalų, bet nedaug.
Sudėkite pjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas ir salierus. Maišydami viską kepinkite, kol daržovės truputį suminkštės, pasidengs riebalais. Suberkite išmirkytus žirnius, kubeliais supjaustytas bulves, įpilkite vandens tiek, kad apsemtų visas daržoves – ir kad sriuba būtų norimo tirštumo. Pagardinkite druska ir pipirais, įmeskite lauro lapą ir virkite, kol visos daržovės sutirštės. Jei norite, pabaigoje galite blenderiu sriubą suplakti.
- Kategorija: Sriubos
- Virtuvė: Lietuvos