Kai rašiau savo knygą „Nidos Receptai: 10 metų drauge„, didžiausia dilema buvo ar ant viršelio dėti Pavlovos, ar blynelių nuotrauką?… Ir vienas, ir kitas – tikri mano favoritai. Jei noriu, kad mano svečiai net aikteltų pamatę desertą, visada renkuosi Pavlovą, o jei noriu nudžiuginti pati save, savaitgaliais (kartais ir ne tik:)) kepu blynus 🙂 Tad blynai – tarsi savotiška mano vizitinė kortelė, ir nepanašu, kad kada nors jų atsivalgysiu ar nustosiu mėgti…
Šie blyneliai – gana neįprasti: juose nerasite kiaušinių, tačiau purūs jie, tarsi tešloje būtų iki putų suplakti baltymai! Čia pirmu smuiku groja riešutų sviestas, ir jis nuostabiai dera su šviežiai pagamintu rabarbarų džemu (taip taip, jo receptu jau greitai pasidalinsiu, nes rabarbarų sezonas tuoj startuos ir Lietuvoje!). Nenustebkite, kad blynų tešlai naudojamas nemažas kiekis kepimo miltelių – jų čia prireiks gana sunkiai masei „pakelti”. Beje, į tešlą galite įmaišyti ir kokių nors speringredientų, pvz., maca miltelių, sėlenų ar kitokių dalykų, kuriais norite pastiprinti per žiemą nualintą ir vitaminių išsiilgusį savo organizmą.
Blyneliai visiškai nesaldūs, tad patiekite juos su kažkuo saldesniu: bananais, klevų sirupu ar mėgstamu džemu, pabarstykite paskrudintais riešutais, ir dar „pagerinkite” plakta kokosų grietinėle arba graikiško jogurto šaukštu.
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
vnt
|
- 150 g viso grūdo speltų miltų
- 4 šaukšteliai kepimo miltelių
- 2 šaukštai rudojo cukraus
- žiupsnis druskos
- 310 ml Augalinio pieno (migdolų, avižų, kokosų... arba naudokite tradicinį karvės)
- 95 g žemės riešutų sviesto (labiausiai tiks traškus, su riešutų gabaliukais) be cukraus
- 4 šaukšteliai kokosų aliejaus (plius dar apie 2 šaukštai kepti)
- 1 šaukštelis vanilės pastos
- rabarbarų chia džemo
- kokosų jogurto (arba plaktos grietinėlės, arba graikiško jogurto)
- klevų sirupo
- šviežių vaisių arba uogų (labai tinka bananai!)
- pakepintų žemės riešutų
Ingredientai
Blyneliams
Patiekimui
|
|
- Dubenyje sumaišykite birius ingredientus: miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską. Kitame dubenėlyje sumaišykite pieną, riešutų sviestą, kokosų aliejų ir vanilę. Supilkite šį mišinį į miltus ir šaukštu išsukite iki vientisos masės.
- Kepkite keptuvėje su nepridegančia danga, keptuvę truputį patepę kokosų aliejumi. Šaukštu formuokite blynelius ir kepkite iš abiejų pusių po maždaug 1-1,5 minutės, arba kol gražiai apkeps. Patiekite šiltus, su priedais.
Recepto šaltinis - D. Kaloper, M. Roper "Good Mornings"
Ir dar primenu, kad tiksi paskutinės dienos, kai mano knygai „Nidos receptai: 10 metų drauge” galioja super nuolaida, paskubėkite įsigyti, jei dar neturite!
Aurelija, šiek tiek jaučiasi! Bet kadangi aš esu iš tų, kuriems švelnus kepimo miltelių (ar sodos) skonis labai patinka, tai man tas poskonis buvo pliusas 🙂 Bet kai kurie tikrai yra jautrūs tam prieskoniui, tad jiems gali nelabai patikti.
Ar nesijaučia kepimo miltelių skonio?