Aprašymas
Skaisčiai žalios spalvos lietiniai, kuriuos galima patiekti su ožkų sūriu ir cukinijų bei žirnelių salotomis
Ingredientai
Špinatų lietiniams
- 3 kiaušiniai
- 160 g miltų (1 stiklinė)
- 500 ml pieno ((naudojau sojų, tiks bet koks, pvz., migdolų ar tradicinis karvės))
- 75 g špinatų lapų ((gali būti šaldyti, atitirpinti ir nusausinti))
- 1 stiklinė kapotų petražolių
- druskos, pipirų
- 2,5 šaukšto Alyvuogių aliejaus
Ožkų sūrio ir cukinijų žirnelių salotoms
- 260 g cukinijų ((2 nedidelės), supjaustytų „makaronais”)
- 120 g žalių žirnelių ((1 stiklinė), gali būti šaldyti, atitirpinti)
- žirnių daigų
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai citrinų sulčių
- druskos, pipirų
- 200 g ožkų sūrio ((kuo minkštesnio))
Instrukcijos
- Iš visų nurodytų ingredientų pasigaminkite lietinių blynų tešlą – visas sudedamąsias dalis gerai suplakite blenderiu (arba rankomis). Įkaitinkite keptuvę ir pilkite po samtelį tešlos, paskirstykite po visą keptuvės plotą ir kepkite kol sutvirtės (1-2 min). Išimkite ir laikykite blynelius šiltai.
- Į dubenį sudėkite cukinijas, žirnelius, žirnių daigus, supilkite aliejų ir citrinų sultis, pabarstykite druska ir pipirais ir išmaišykite. Jei ožkų sūris pernelyg kietas, sutrinkite jį šakute ir įpillkite šaukštą kitą augalinio pieno, padarydami norimos konsistencijos. Patiekite su blyneliais.
Pastabos
Recepto šaltinis- Donna Hay, Life in Balance
- Kategorija: pusryčiai, Užkandžiai
- Virtuvė: Lietuvos