Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Žali špinatų lietiniai su ožkų sūriu ir žirneliais


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Kiekis: 6 asm 1x

Aprašymas

Skaisčiai žalios spalvos lietiniai, kuriuos galima patiekti su ožkų sūriu ir cukinijų bei žirnelių salotomis


Ingredientai

 

Špinatų lietiniams

  • 3 kiaušiniai
  • 160 g miltų (1 stiklinė)
  • 500 ml pieno ((naudojau sojų, tiks bet koks, pvz., migdolų ar tradicinis karvės))
  • 75 g špinatų lapų ((gali būti šaldyti, atitirpinti ir nusausinti))
  • 1 stiklinė kapotų petražolių
  • druskos, pipirų
  • 2,5 šaukšto Alyvuogių aliejaus

Ožkų sūrio ir cukinijų žirnelių salotoms

  • 260 g cukinijų ((2 nedidelės), supjaustytų „makaronais”)
  • 120 g žalių žirnelių ((1 stiklinė), gali būti šaldyti, atitirpinti)
  • žirnių daigų
  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • druskos, pipirų
  • 200 g ožkų sūrio ((kuo minkštesnio))

Instrukcijos

  1. Iš visų nurodytų ingredientų pasigaminkite lietinių blynų tešlą – visas sudedamąsias dalis gerai suplakite blenderiu (arba rankomis). Įkaitinkite keptuvę ir pilkite po samtelį tešlos, paskirstykite po visą keptuvės plotą ir kepkite kol sutvirtės (1-2 min). Išimkite ir laikykite blynelius šiltai.
  2. Į dubenį sudėkite cukinijas, žirnelius, žirnių daigus, supilkite aliejų ir citrinų sultis, pabarstykite druska ir pipirais ir išmaišykite. Jei ožkų sūris pernelyg kietas, sutrinkite jį šakute ir įpillkite šaukštą kitą augalinio pieno, padarydami norimos konsistencijos. Patiekite su blyneliais.

Pastabos

Recepto šaltinis- Donna Hay, Life in Balance

  • Kategorija: pusryčiai, Užkandžiai
  • Virtuvė: Lietuvos