Kadangi mes jau išsiaiškinom, kad blynai visais pavidalais gali būti ko ne kasdien, aš jus dar truputį pakankinsiu:) Šįkart mėginsiu suvilioti šiais skaisčiai žaliais lietiniais, kuriuos, beje, kepiau nenaudodama produktų su laktoze. Taigi, jei esate pieno produktams alergiški, arba šiaip norite išbandyti ką nors naujo – labai kviečiu paeksperimentuoti:)
Šie žali lietiniai blyneliai nėra desertiniai, tačiau jei į juos įsuksite saldžios varškės, jie tokiais tikrai taps:) Aš pastaruoju metu darydama varškės įdarą lietiniams naudoju kokosų palmių cukrų – jis tokio malonaus karamelinio aromato, ir toks nesaldus, kad valgant net sąžinė negriaužia, jog smaližiauju:)
Tuo tarpu šiems blyneliams įdarui labai tiks ožkų pieno sūris. Rinkitės kuo šviežesnį, kuo švelnesnįir minkštesnį. Jei jis gana kietas, įpilkite šaukštą augalinio pieno ir ištrinkite, kol konsistencija jus tenkins. Paskaninkite druska, pipirais. Ir patiekite, pvz., su tokiom žalių žirnelių ir cukinijų salotom, švelniai pagardintom lašeliu citrinos sulčių ir šlakeliu gero alyvuogių aliejaus. Šias salots galite padaryti šiltas (cukinijas trumpai pakaitinkite keptuvėje, tik kol sušils, nekepinkite jų, antraip ims skirtis skystis ir jos taps šlapios). Receptas gal labiau vasariškas, bet kadangi parduotuvėje užtikau ekologiškų cukinijų, nesusilaikiau, mat akys tiesiog reikalauja visko, kas žalia:)


Žali špinatų lietiniai su ožkų sūriu ir žirneliais
- Kiekis: 6 asm 1x
Aprašymas
Skaisčiai žalios spalvos lietiniai, kuriuos galima patiekti su ožkų sūriu ir cukinijų bei žirnelių salotomis
Ingredientai
Špinatų lietiniams
- 3 kiaušiniai
- 160 g miltų (1 stiklinė)
- 500 ml pieno ((naudojau sojų, tiks bet koks, pvz., migdolų ar tradicinis karvės))
- 75 g špinatų lapų ((gali būti šaldyti, atitirpinti ir nusausinti))
- 1 stiklinė kapotų petražolių
- druskos, pipirų
- 2,5 šaukšto Alyvuogių aliejaus
Ožkų sūrio ir cukinijų žirnelių salotoms
- 260 g cukinijų ((2 nedidelės), supjaustytų „makaronais”)
- 120 g žalių žirnelių ((1 stiklinė), gali būti šaldyti, atitirpinti)
- žirnių daigų
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai citrinų sulčių
- druskos, pipirų
- 200 g ožkų sūrio ((kuo minkštesnio))
Instrukcijos
- Iš visų nurodytų ingredientų pasigaminkite lietinių blynų tešlą – visas sudedamąsias dalis gerai suplakite blenderiu (arba rankomis). Įkaitinkite keptuvę ir pilkite po samtelį tešlos, paskirstykite po visą keptuvės plotą ir kepkite kol sutvirtės (1-2 min). Išimkite ir laikykite blynelius šiltai.
- Į dubenį sudėkite cukinijas, žirnelius, žirnių daigus, supilkite aliejų ir citrinų sultis, pabarstykite druska ir pipirais ir išmaišykite. Jei ožkų sūris pernelyg kietas, sutrinkite jį šakute ir įpillkite šaukštą kitą augalinio pieno, padarydami norimos konsistencijos. Patiekite su blyneliais.
Pastabos
Recepto šaltinis- Donna Hay, Life in Balance
- Kategorija: pusryčiai, Užkandžiai
- Virtuvė: Lietuvos