Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vyšnių galette


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

Aprašymas

Pyragas, kuriam nereikia jokios progos. Kodėl gi neišsikepus tokio šį vakarą?…


Ingredientai

 

Trapiai tešlai

  • 150 g speltos miltų (arba paprastų kvietinių, arba viso grūdo)
  • 50 g maltų migdolų*
  • 4 šaukštai cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g šalto sviesto (arba kokosų aliejaus, arba abiejų mišinio)
  • 12 šaukštai ledinio vandens

Įdarui

  • 300400 g vyšnių be kauliukų
  • 2 šaukštai krakmolo
  • 5 šaukštai cukraus

Instrukcijos

Pasigaminkite trapią tešlą

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, maltus migdolus, cukrų, druską ir gabaliukais supjaustytą sviestą (arba kokosų aliejų). Pirštais arba elektriniu smulkintuvu maišykite masę, kol gausis trupiniai (stenkitės tą daryti kuo trumpiau, kad sviestas nepradėtų minkštėti)
  2. Įpilkite vandenį ir dar trumpai maišykite, kol tešla susijungs į vieną visumą. Suformuokite tešlos rutulį, įsukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve sustingti (mažiausiai – valandai).
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
  4. Vyšnias nedideliame dubenyje sumaišykite su krakmolu ir cukrumi.
  5. Tešlą ant pergamentinio popieriaus lakšto iškočiokite į apskritimą (apie 35 cm). Jei tešla limpa prie kočėlo, pabarstykite ją miltais.
  6. Perkelkite pergamentą kartu su paruošta tešla ant kepimo skardos ir paviršių padenkite paruoštu vyšnių įdaru, paliekant apie 3-5 cm kraštelius. Tuos kraštelius užlenkite ant vyšnių įdaro, jei tešla pernelyg minkšta, naudokite silikoninę lopetėlę. Truputį paspauskite lopetėle tešlos kraštelius.
  7. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 35 minutes, arba kol tešla paruduos ir apskrus.
  8. Patiekite šiltą, pabarstę cukraus pudra, su ledais.

Pastabos

  • *Jei neturite po ranka migdolų miltų (sumaltų migdolų), tuomet juos galite pakeisti paprastais miltais arba grikių miltais.