Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vištienos krūtinėlių suktinukai, įdaryti špinatais ir sūriu


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

Aprašymas

Gardūs vištienos suktinukai tiks ir šventinei, ir savaitės vakarienei


Ingredientai

 
  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 2 česnako skiltelės, labai smulkiai sukapotos arba sutrintos
  • šlakelis aliejaus, druskos, pipirų
  • 4 saujos šviežių špinatų
  • 4 šaukštai tarkuoto kietojo geltono sūrio
  • Šlakas baltojo vyno

Instrukcijos

  1. Vištienos krūtinėles aštriu peiliu įpjauname per visą plokštumą (ne iki galo!!)  taip, kad atvertus tarsi knygą, gautųsi kuo didesnis mėsos plotas. Pridengę maistine plėvele švelniai pamušame plaktuku, kad krūtinėlės suplonėtų. Įtriname smulkintais česnakais, pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir pipirais.
  2. Nuplautus špinatus sumetame į sausą keptuvę ir kaitiname, kol jie suvys, sukris. Išimame iš keptuvės, nuspaudžiame skystį, jei jis išsiskyrė ir neišgaravo. Špinatų masę  dedame ant  paruoštos mėsos krašto, pabarstome tarkuotu sūriu ir tampriai vyniojame suktinuką. Kad kepant neatsidarytų, suveriame kraštelį mediniais dantų krapštukais. Tą patį padarome su kita krūtinėle.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 180C. Dedame suktinukus į kepimo indą, įpilame šlaką baltojo vyno ir pašauname į orkaitę. Kepame apie 30min., karts nuo karto palaistydami vyno padažu, kuriame suktinukai kepa.
  4. Prieš patiekiant išimame dantų krapštukus, supjaustome įstrižai ir dedame į paruoštas lėkštes. Patiekiame su mėgiama koše, virtomis arba keptomis bulvėmis, salotomis ir padažais.

Mityba

  • Porcijos dydis: 2