Nežinau kaip jums, bet man krepšinio šiemet buvo per daug. Kažkokia beprotystė namuose – nuolat įjungtas televizorius, nuolat varžybos, nuolat sportas… Aišku, finalas buvo gražus, ir labai džiaugėmės mūsų sidabrine pergale, ir dar iki šiol priiminėjam sveikinimus iš savo draugų izraeliečių. Bet kaip iš tikrųjų gera, kad viskas jau pasibaigė. Ramybė namuose. Tokia išsiilgta…
Tai štai šita ramybei pažymėti – labai greitas (garantuoju, kad per 25 minutes ant stalo jau garuos aromatinga vakarienė) patiekalas su vištienos krūtinėle, daržovėmis, Azijos padažais ir ryžiais.
Vištienos krūtinėlių paketėliai su Azijos aromatais (4 asm)
4 x 150g vištienos krūtinėlės be odos
3cm imbiero šaknis, supjaustyta plonais šiaudeliais
2 žali svogūno laiškai, supjaustyti įstrižai plonomis juostelėmis
1 raudonoji arba geltonoji paprika, supjaustyta plonais šiaudeliais
8 mini kukurūzai (baby corn), perpjauti perpus išilgai
1/2 čili pipiro (arba pagal skonį) supjaustyto plonais griežinėliais
Padažui:
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas žuvies padažo (fish sauce)
2 šaukšteliai sezamų aliejaus
2 šaukšteliai nutarkuotos laimo odelės
1 šaukštas laimų sulčių
2 šaukštai rudojo cukraus
Pateikimui:
Kapotos šviežios kalendros
Virti ryžiai
Orkaitę įkaitinam iki 200C.
Pasiruošiame 4 pergamentinio popieriaus kvadratus 30 x30 cm.
Dubenyje sumaišome pjaustytą imbierą, paprikas, svogūno laiškus, kukurūzus ir čili.
Pasigaminame padažą: suaišome visus ingredientus.
Ant kiekvieno pergamentinio popieriaus centre dedame po vištienos krūtinėlę. Ant krūtinėlės užberiame po lygiai daržovių mišinio. Palaistom padažu. Kiekvieną paketėlį sulankstome: Iš pradžių suimame du kraštus (išilgai krūtinėlės) ir juos pakėlę į viršų užlankstome kartu, kelis kartus perlenkdami, kad neatsilenktų, Tada pakeliame popierinius kraštus iš galų ir juos smarkiai spaudžiant suvyniojame link centro.
Kepame 18-20 minučių, kol vištiena išsitroškins. Pateikiame su virtais ryžiais, kiekvienam atsikrai lėkštėje, pabarstome kapotomis kalendromis.
Recepto (adaptuoto) šaltinis: A. Manning, Mastering the Art of Poultry, Meat and Game.
Dėkui, Dovile:) Pradėjo paskutiniu metu kauptis visokios smulkmenos, tinkamos fotografavimui. Tikriausiai su nauja kamera atsirado noras stilingų stalo daiktų turėti:) O tą kotletų kepimo būdą formelėse ir aš pas Odetą nužiūrėjau. Beje, ir išbandžiau kotletus su morkomis, bet nufotografuoti nespėjau, kaip jie greitai išgaravo:)
Nida, man krepšinio visad per daug būna, bet visokius pusfinalius ir finalus su įdomumu pažiūriu.
Apžiūrėjau tavo nuotraukose, kad labai gražūs indai ir stalo įrankiai. Ir patiekalas geras.
Aš šiandien kotletukus kepiau keksiukų formelėse ir turiu dabar mėsinių „žvaigždučių” ir „gėlyčių”;-)Įtariu, kad čia man dabar nauja manija bus.