Pagal mano įrašus blog’e (o tiksliau jų nebuvimą) galima pagalvoti, kad po knygos parašymo nustojome valgyti:) Iš tikrųjų taip nėra, tiesiog nėra laiko labai dideliems eksperimentams, vien kažkam paprastam. Bet kadangi šią savaitę turime draugų, tai kaip įprasta, turiu ir progų šiek tiek „pasitempti”, vyrą ne vien salotomis su kepta lašiša maitinti…
Pastarasis metas su knygos paleidimu toks įtemptas, kad galiu sau leisti gaminti tik tokius patiekalus, kuriuos ruošiant sugaištu ne daugiau 10 min., o paskui galiu ramiai palikti troškintis (arba marinuotis). Tai štai šis indiškas curry – vištienos korma, toks ir yra. Viskam laiko pakanka – ir parašymams, ir paskaitymams, ir darbų atlikimui:)
P.S. Jei kas nors dar neskaitėte interviu su manim, publikuoto praeitą savaitę žurnale „Žmonės”, tai jį galite paskaityti čia.


- 200g natūralaus skonio jogurto
- 1/2 šaukštelio ciberžolės (kurkuma)
- 1 šaukštelis saldžios raudonosios paprikos miltelių
- 4 vištų ketvirčiai, padalinti į dvi dalis (arba 3 krūtinėlės, supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais)
- 2 nedideli svogūnai, labai smulkiai supjaustyti
- 3 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 šaukštelis sutarkuotos imbiero šaknies
- 1 čili pipiras, supjaustytas juostelėmis
- 1/3 stiklinės sumaltų migdolų riešutų
- 2 šaukštai augalinio aliejaus arba kokosų aliejaus
- žiupsnelis malto kardamono
- 1/2 šaukštelio malto cinamono
- 1.5 šaukštelio malto kumino
- 1.5 šaukštelio maltos kalendros
- 1-2 laimo lapeliai
- 2-3 curry lapeliai
- 1 indelis kokosų pieno
- Cukraus, druskos
- 2 šaukštai skrudintų kapotų migdolų
- Pateikimui - kapotų kalendrų arba kapotų saliero lapų
- Jogurtą sumaišykite su ciberžole ir paprika, ir iš visų pusių šiuo mišiniu aptepkite vištienos gabalėlius. Palikite pasimarinuoti mažiausiai 4 valandoms, uždengtame inde. Geriausia palikti marinuotis pernakt.
- Sumaišykite supjaustytus svogūnus su susmulkintais česnakais, imbieru, čili pipirais ir sumaltais migdolais. Pasidėkite šį mišinį atskirai.
- Sandariai užsidengiančiame troškintuve įkaitinkite aliejų arba kokosų aliejų ir suberikite visus prieskonius: kardamoną, cinamoną, kuminą ir kalendras, įmeskite laimo ir curry lapelius. Pakepinkite, kol prieskoniai paskleis kvapą. Tada supilkite svogūnų mišinį, ir toliau maišydami kepinkite. Pabaigoje į troškintuvą suverskite marinuotą vištieną kartu su visu marintau (jogurtu), ir kepinkite keletą minučių, kol padažas ims burbuliuoti. Supilkite kokosų pieną, įberkite cukraus (pradžiai šaukštelį), druskos (pradėkite nuo 1.5 šaukštelio rupios druskos), užvirinkite, sumažinkite ugnį, sandariai uždenkite ir palikite troškintis 45-60 min.
- Pateikite pabarstę kepintais migdolais ir šviežiais kalendros lapeliais, su virtais ryžiais.
Nu tavo nuoširdumui, Odeta, nėra ribų:) Visai Lietuvai prisipažinai, kaip ten viskas buvo:) Bet tų blogerių gyvenimas toks ir yra – visiems atvirai žinomas:) O tuos bliūdelius, žinok, iš Kataro tempiausi… 🙂
Nida, o manęs Delija klausė, ar nusipirkau aš „Žmones” ir, kad turiu pirkti nes yra ką skaityti…o aš taip ir neprisiruošiau nusipirkti jo, o kai prisiruošiau buvo jau kita savaitė ir nebebuvo priežasties dėl ko turėčiau naują pirkti:) Ačiū, kad įterpei savo inerviu, tai dabar galėsiu drąsiai meluoti, kad pirkau žurnalą, nes straipsnį perskaičiau iš esmės:)
Labai gražūs tie metaliniai indeliai, o maistas juose iš viso dieviškai skaniai atrodo:))))