Pagal mano įrašus blog’e (o tiksliau jų nebuvimą) galima pagalvoti, kad po knygos parašymo nustojome valgyti:) Iš tikrųjų taip nėra, tiesiog nėra laiko labai dideliems eksperimentams, vien kažkam paprastam. Bet kadangi šią savaitę turime draugų, tai kaip įprasta, turiu ir progų šiek tiek „pasitempti”, vyrą ne vien salotomis su kepta lašiša maitinti…

karis su vistiena

Pastarasis metas su knygos paleidimu toks įtemptas, kad galiu sau leisti gaminti tik tokius patiekalus, kuriuos ruošiant sugaištu ne daugiau 10 min., o paskui galiu ramiai palikti troškintis (arba marinuotis). Tai štai šis indiškas curry – vištienos korma, toks ir yra. Viskam laiko pakanka – ir parašymams, ir paskaitymams, ir darbų atlikimui:)

P.S. Jei kas nors dar neskaitėte interviu su manim, publikuoto praeitą savaitę žurnale „Žmonės”, tai jį galite paskaityti čia.

Chicken Korma-10_LR

 

Vistienos curry

Vištienos korma
Porcijos 4
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 200g natūralaus skonio jogurto
  2. 1/2 šaukštelio ciberžolės (kurkuma)
  3. 1 šaukštelis saldžios raudonosios paprikos miltelių
  4. 4 vištų ketvirčiai, padalinti į dvi dalis (arba 3 krūtinėlės, supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais)
  5. 2 nedideli svogūnai, labai smulkiai supjaustyti
  6. 3 skiltelės česnako, susmulkintos
  7. 1 šaukštelis sutarkuotos imbiero šaknies
  8. 1 čili pipiras, supjaustytas juostelėmis
  9. 1/3 stiklinės sumaltų migdolų riešutų
  10. 2 šaukštai augalinio aliejaus arba kokosų aliejaus
  11. žiupsnelis malto kardamono
  12. 1/2 šaukštelio malto cinamono
  13. 1.5 šaukštelio malto kumino
  14. 1.5 šaukštelio maltos kalendros
  15. 1-2 laimo lapeliai
  16. 2-3 curry lapeliai
  17. 1 indelis kokosų pieno
  18. Cukraus, druskos
  19. 2 šaukštai skrudintų kapotų migdolų
  20. Pateikimui - kapotų kalendrų arba kapotų saliero lapų
Instrukcijos
  1. Jogurtą sumaišykite su ciberžole ir paprika, ir iš visų pusių šiuo mišiniu aptepkite vištienos gabalėlius. Palikite pasimarinuoti mažiausiai 4 valandoms, uždengtame inde. Geriausia palikti marinuotis pernakt.
  2. Sumaišykite supjaustytus svogūnus su susmulkintais česnakais, imbieru, čili pipirais ir sumaltais migdolais. Pasidėkite šį mišinį atskirai.
  3. Sandariai užsidengiančiame troškintuve įkaitinkite aliejų arba kokosų aliejų ir suberikite visus prieskonius: kardamoną, cinamoną, kuminą ir kalendras, įmeskite laimo ir curry lapelius. Pakepinkite, kol prieskoniai paskleis kvapą. Tada supilkite svogūnų mišinį, ir toliau maišydami kepinkite. Pabaigoje į troškintuvą suverskite marinuotą vištieną kartu su visu marintau (jogurtu), ir kepinkite keletą minučių, kol padažas ims burbuliuoti. Supilkite kokosų pieną, įberkite cukraus (pradžiai šaukštelį), druskos (pradėkite nuo 1.5 šaukštelio rupios druskos), užvirinkite, sumažinkite ugnį, sandariai uždenkite ir palikite troškintis 45-60 min.
  4. Pateikite pabarstę kepintais migdolais ir šviežiais kalendros lapeliais, su virtais ryžiais.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Vištienos korma – indiškas troškinys": 2

  1. Nida:

    Nu tavo nuoširdumui, Odeta, nėra ribų:) Visai Lietuvai prisipažinai, kaip ten viskas buvo:) Bet tų blogerių gyvenimas toks ir yra – visiems atvirai žinomas:) O tuos bliūdelius, žinok, iš Kataro tempiausi… 🙂

  2. odeta:

    Nida, o manęs Delija klausė, ar nusipirkau aš „Žmones” ir, kad turiu pirkti nes yra ką skaityti…o aš taip ir neprisiruošiau nusipirkti jo, o kai prisiruošiau buvo jau kita savaitė ir nebebuvo priežasties dėl ko turėčiau naują pirkti:) Ačiū, kad įterpei savo inerviu, tai dabar galėsiu drąsiai meluoti, kad pirkau žurnalą, nes straipsnį perskaičiau iš esmės:)
    Labai gražūs tie metaliniai indeliai, o maistas juose iš viso dieviškai skaniai atrodo:))))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *