Aprašymas
Aromatingas tirštas ir maistingas malajų karis su kokosų pienu ir tobulu prieskonių balansu
Ingredientai
Kariui:
- 1 šaukštelis maltų ciberžolių
- Druskos
- apie 1,8kg vištienos (gali būti visas viščiukas, padalintas į maždaug 7cm gabalus, gali būti blauzdelės su ora ir kaulu ar šlaunelės)
- 80ml augalinio aliejaus
- 1 šaukštelis cukraus
- 750ml kokosų pieno
- 250ml kokosų grietinėlės (aš nedėjau, man ir taip pakako riebumo ir tirštumo)
- 2 laimų sultys
- 2 laimų lapai, plonai supjaustyti (patiekti)
- Traškių skrudintų svogūnų (pirktų, pabarstyti prieš patiekiant)
- raudonųjų čili pipirų (pagal skonį, patiekti)
- Virtų ryžių (patiekti)
Prieskonių pastai
- 5 džiovinti čili pipirai
- 10 raudonųjų čili pipirų (arba pagal skonį)
- 2,5cm šviežios ciberžolės šaknies (arba 1 šaukštelis miltelių)
- 2 citrinžolės stiebai (tik baltoji dalis)
- 6 makadamijų riešutai (originaliai reiktų candlenuts, bet jų Europoje bus sunku gauti)
- 300g šalotinių svogūnų (apie 6-7)
- 4 česnako skiltelės
- 1 šaukštelis krevečių pastos (belacan, ieškokit Azijos produktų skyriuose ar specializuotose parduotuvėse)
Instrukcijos
- Sumaišykite ciberžoles ir druską ir šiuo mišiniu ištrinkite visus vištienos gabalėlius. Palikite pasimarinuoti apie 4 valandas (geriausia – per naktį)
- Pasigaminkite prieskonių pastą: išmirkykite šiltame vandenyje džiovintus čili pipirus, kad jie suminkštėtų. Visus ingredientus sudėkite į blenderį ir sutrinkite iki vientisos masės (jei masė per tiršta, įpilkite truputį vandens).
- Įkaitinkite aliejų puode (turi būti storu dugnu) arba didelėje keptuvėje (arba wok’e). Sudėkite visą prieskonių pastą ir kepinkite maišydami, kol pasklis aromatas ir riebalai pradės atsiskyrinėti (užtruksite ne trumpiau nei 8-10 min). Sudėkite viščiuko gabalėlius, įberkite cukrų ir kepinkite vis pamaišydami ir pavartydami, kad neprisviltų (apie 5 min). Įpilkite kokosų pieną, įberkite druskos ir palaukite, kol užvirs. Virinkite ant vidutinės ugnies apie 35-40 minučių, arba kol vištiena suminkštės ir padažas sutirštės. Pabaigoje supilkite kokosų grietinėlę, vėl užvirinkite. Įspauskite laimų sultis, įmaišykite laimų lapus. Paragaukite, ar netrūksta sūrumo, saldumo.
- Patiekite su virtais ryžiais, pabarstę skrudintais svogūnais ir čili pipirais.
- Paruošimo laikas: 20 min
- Gaminimo laikas: 1 val
- Kategorija: Pagrindinis
- Metodas: Virta, kepta
- Virtuvė: Malajų