Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Curry Kapitan

Vištienos karis KAPITAN


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Tony Tan, Tony Tan's Asian Cooking Class
  • Užtruks: 1 val 20 min

Aprašymas

Aromatingas tirštas ir maistingas malajų karis su kokosų pienu ir tobulu prieskonių balansu


Ingredientai

 

Kariui:

  • 1 šaukštelis maltų ciberžolių
  • Druskos
  • apie 1,8kg vištienos (gali būti visas viščiukas, padalintas į maždaug 7cm gabalus, gali būti blauzdelės su ora ir kaulu ar šlaunelės)
  • 80ml augalinio aliejaus
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 750ml kokosų pieno
  • 250ml kokosų grietinėlės (aš nedėjau, man ir taip pakako riebumo ir tirštumo)
  • 2 laimų sultys
  • 2 laimų lapai, plonai supjaustyti (patiekti)
  • Traškių skrudintų svogūnų (pirktų, pabarstyti prieš patiekiant)
  • raudonųjų čili pipirų (pagal skonį, patiekti)
  • Virtų ryžių (patiekti)

Prieskonių pastai

  • 5 džiovinti čili pipirai
  • 10 raudonųjų čili pipirų (arba pagal skonį)
  • 2,5cm šviežios ciberžolės šaknies (arba 1 šaukštelis miltelių)
  • 2 citrinžolės stiebai (tik baltoji dalis)
  • 6 makadamijų riešutai (originaliai reiktų candlenuts, bet jų Europoje bus sunku gauti)
  • 300g šalotinių svogūnų (apie 6-7)
  • 4 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis krevečių pastos (belacan, ieškokit Azijos produktų skyriuose ar specializuotose parduotuvėse)

Instrukcijos

  1. Sumaišykite ciberžoles ir druską ir šiuo mišiniu ištrinkite visus vištienos gabalėlius. Palikite pasimarinuoti apie 4 valandas (geriausia – per naktį)
  2. Pasigaminkite prieskonių pastą: išmirkykite šiltame vandenyje džiovintus čili pipirus, kad jie suminkštėtų. Visus ingredientus sudėkite į blenderį ir sutrinkite iki vientisos masės (jei masė per tiršta, įpilkite truputį vandens).
  3. Įkaitinkite aliejų puode (turi būti storu dugnu) arba didelėje keptuvėje (arba wok’e). Sudėkite visą prieskonių pastą ir kepinkite maišydami, kol pasklis aromatas ir riebalai pradės atsiskyrinėti (užtruksite ne trumpiau nei 8-10 min). Sudėkite viščiuko gabalėlius, įberkite cukrų ir kepinkite vis pamaišydami ir pavartydami, kad neprisviltų (apie 5 min). Įpilkite kokosų pieną, įberkite druskos ir palaukite, kol užvirs. Virinkite ant vidutinės ugnies apie 35-40 minučių, arba kol vištiena suminkštės ir padažas sutirštės. Pabaigoje supilkite kokosų grietinėlę, vėl užvirinkite. Įspauskite laimų sultis, įmaišykite laimų lapus. Paragaukite, ar netrūksta sūrumo, saldumo.
  4. Patiekite su virtais ryžiais, pabarstę skrudintais svogūnais ir čili pipirais.
  • Paruošimo laikas: 20 min
  • Gaminimo laikas: 1 val
  • Kategorija: Pagrindinis
  • Metodas: Virta, kepta
  • Virtuvė: Malajų