Ar jums nebūna taip, kad atsisėdi vakare po darbų, valgyt norisi, o galva visiškai tuščia, be idėjų… Ypač dažnai taip atsitinka po didžiųjų švenčių, kai žmogus esi išsibalansavęs nuo gardaus maisto didelio pasirinkimo, nuo didesnio nei įprasta išeiginių skaičiaus, nuo susitikimų su draugais ir malonių pasisėdėjimų prie stalo…
Kai man taip nutiko vakar, pasigaminau labai gardų ir paprastą patiekalą, kurį turbūt žinot visi, bet gal esate pamiršę:) Garstyčių ir medaus marinatas vištienai – bene geriausia skonių kombinacija. Jei dar pagardinsite marinatą česnakais, kmynais ir saldžiais čili pipirais – gausis karališka vakarienė! Tad imkite ir dabar pat susimaišykite marinatą, nes kuo ilgiau vištiena marinuosis, tuo skanesnė ji bus! Garnyrui patiekite virtas bulves, pašlakstytas padažu, kuriame vištiena kepė.
- 1/2 didelės vištos, arba 4 ketvirčiai arba 8 vištienos šlaunelės
- 6 šaukštai garstyčių (labiausiai tiks Dijon, galite pamaišyti su grūdėtomis garstyčiomis)
- 1/2 stiklinės medaus
- 3 šaukštai raudonojo vyno acto
- 2 šaukštai aliejaus
- 4 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
- 1 šaukštelis kmynų
- 1/2 šaukštelio saldžių čili pipirų
- Druskos, pipirų
- Visus marinatui skirtus produktus sumaišykite tarpusavyje. Peiliu įpjaukite gilias įpjovas vištienoje (krūtinėlėje, šlaunelėse). Ištepkite marinatu kiekvieną gabalėlį vištienos, pirštais įsprausdami marinatą į vidų, ypač įsprausdami česnakus. Palikite taip paruoštą mėsą, uždengę maistine plėvele, mažiausiai valandai (ne šaldytuve), geriausiai - pernakt šaldytuve.
- Įkaitinkite orkaitę iki 190C su apipūtimo funkcija (200C be apipūtimo funkcijos). Mėsą patalpinkite į kepimo indą, o visą marinatą, kuriame mėsa marinavosi, pasilikite. Pašaukite vištieną kepti. Maždaug kas 10-15 min. gausiai patepkite vištieną atidėtu marinatu. Kepkite apie 50-60 min., arba kol mėsa taps minkšta, o odelė apskrudusi. Jei matote, kad odelė ima svilti, uždenkite vištieną aliuminio folija.
- Patiekite su virtomis bulvėmis ir garuose troškintomis daržovėmis.
Simona, aš bandyčiau su balto vyno actu, neturėtų didelio skirtumo būti
Sveiki,
Turiu tik balto vyno acta, kazi ar butinai reikia naudoti raudono vyno acta gaminant si marinata???
Galima, jei kepsite inde, ne ant grotelių (bet kam tada grilis?), arba kamado tipo, su konvektoriumi. Ant tiesioginės liepsnos gali degti medaus marinatas….
O galima ant griliaus kepti
Na taip, medus ir garstyčios duoda didelę skonio koncentraciją!! Čia jau ne švelnių patiekalų mėgėjams:) Džiaugiuosi be proto, kad bandote mano receptus, ir kad rašote!!! Ačiū.
Labai intensyvus viršutinio sluoksnio skonis. Jį nupjausčius ir su malonumu suvalgius pačiam, mėsa tiko net mažiausiems šeimos nariams, o tai pats svarbiausias teigiamas vertinimas.
Tėvams gi, su kalafiorų ryžiais ir šviežių daržovių salotoms, buvo tikras savaitgalio gardumynas.
Kaip smagu girdėt, Laura!! Šeimos įvertinimas – pats tkriausias, nuoširdžiausias ir brangiausias! Bravo!
Sveika, Nida,
Vakar kepiau vista pagal si Jusu recepta, tik dar papildomai idejau imbiero milteliu. Visiska sekme – seima ivertino puikiai. Labai labai skanu. Aciu uz recepta. Butinai kepsiu dar ir ne karta:)
Egle į sveikatą!!!:)
Turėjau tik valandą pamarinuoti vištos gabalus, bet netgi tiek užteko, labai labai skanu, kartosiu dažnai. Ačiū už receptą 🙂
Skaitytoja, linkiu skanios vakarienės, nes ji tikrai tokia bus! Ir dar su namine višta?… Niam niam…
Geras, kaip tik turiu kaimisku ketvirciuku, va taip ir pagaminsiu savaitgali, aciu kad priminei! Taip pat ideju badas uzklupes 🙂 Ir butinai su bulvytem bus! Nepamenu kada valgiau:)))
Aš jau pastebėjau, kad tu lašišą visais įmanomais būdais „kankini”:) Bet tikrai taip ir būna po švenčių, ir kaip smagu, kai ima ir gaunasi kažkas paprasto, bet kartu super skanaus:)
Nida, tikrai taip buna, kai vejai galvoje svilpia, o vakariene pagaminti kazka reikia. Dazniausiai tada ivairiausi konservai keliauja ant stalo, makaronai ar koses. Ir aciu Tau labai, kad priminei si fantastiska recepta. Tai vis fantazuoju su soja, kariu dar kokiais „pribombasais”.