Akylesni turbūt pastebėjo, kad pastaruoju metu mano blog’e karaliauja vegetariški patiekalai:) Visuomet taip būna, kai namuose lieku viena. Taip jau yra, kad vyriška šeimos pusė pageidauja kažko stipresnio ir sotesnio, o ir po pilnos darbo dienos su viena kita treniruote pertraukos metu organizmui reikia tinkamų maisto medžiagų, kad jis funkcionuotų ir atsigautų. Tačiau kai ta vyriškoji pusė išvažiuoja, mėsos man gali ir nebūti. Juolab tokiu metu, kai nežinia kurios daržovės griebtis, nes visos jos sunkoksta tuo pačiu metu!
Šių bulvių kukuliukų idėja tikrai neoriginali, mano akis tiesiog užkliuvo už panašaus recepto skrolinant kažkurį interneto portalą. Neklauskit kurį, nes pati nežinau, nes net paties recepto neperskaičiau. Todėl kai užsimaniau kažko tokio, kas būtų skanu, nesunku, iš bulvių ir varškės, prisiminiau tuos matytus kukuliukus. Receptą sukūriau iš galvos, ir man visai patiko!
O gal jūs turite kokių kitokių įdomių minčių ką galima nuveikti su virtomis bulvėmis tada, kai norisi kažko vegetariško, greitai pagaminamo ir skanaus?:)
Virtų bulvių ir varškės kukuliai
2 porc
- 3-4 vidutinio dydžio buvlės, išvirtos (geriausia su lupena)
- 1 kiaušinis
- 100-150g varškės
- 2-3 šaukštai krakmolo
- Druskos, pipirų, kapotų krapų
- Patiekimui – sviesto, grietinės, krapų
Išvirtas bulves, kol jos dar šiltos, nulupkite ir sutrinkite grūstuve (galite šiam patiekalui panaudoti ir nuo pietų likusias nesuvalgytas virtas bulves). Dubenyje išplakite kiaušinį, sudėkite trintas bulves, varškę, įberkite krakmolo, pagardinkite druska, pipirais ir kapotais krapais, ir viską išmaišykite.
Puode užvirinkite pasūdytą vandenį. Šlapiomis rankomis formuokite graikiško riešuto dydžio kamuoliukus ir virkite ant silpnos ugnies juos apie 4-6 minutes po to, kai kukuliukai iškils į paviršių. Patiekite karštus, su sviesto ir grietinės padažu, pabarstę kapotais krapais. Beje, rytojaus dieną kukuliukai dar skanesni: juos perpjaukite pusiau, ir apkepinkte šlakelyje lydyto sviesto.
Ačiū, Jovita!!
Man gavosi puikūs. Dariau tokia proporcija: 14 bulvių,4 kiaušiniai,370 gr.varškės,12 šaukštų krakmolo. Viriau 3 min nuo iškilimo. Gavosi minkšti ir purūs.
Naudojau 4 bulves vid.dydžio, pakelį varškės,kiaušinį, 3 šaukštus krakmolo. Viriau,ir mintyse džiaugiausi,jog nieks man čia neišsileidžia,kaip kitai komentatorei…
Dėja!:D kai iškilo į paviršių kukuliai,turbūt juos tuomet ir reikėjo ištraukti man…bet galvoju,pavirsiu dar 3min..ir mano akyse pradėjo jie tirpti, bėgau imti lauk…:D Skanu (iš tiek kiek liko), bet matomai,mano proporcijos buvo blogos..
Elena, taip, bea abejo tinka!
Brangioji Nida, ar šiame recepte tinka naudoti kukurūzų krakmolą?
Oi… Jolanta, gal kokio krakmolo reikėjo daugiau įdėti?… Aiškiai nesusiklijavo tešla, o ją šiuo atveju suklijuoja kiaušinis ir krakmolas…
Man kazkodel beverdant viskas issileido? Nebeliko kukuliu tik mase vandenyje?
Irena, labai tikiuosi kad ir ši versija patiks 🙂
Pagaliau radau šį receptà..-didelis ačiū! Skubu ruošti vakarienę!!
Darau tokius ,tik kepu ant aliejaus…ir su miltais ,o ne krakmolu..😀
Kriste, džiaugiuosi! Savo proporcijas dar surasite, man varškės irgi niekada niekur nebūna per daug 🙂
Ka tik pasidariau ir suvalgiau, burnoj istirpo, vienintelis dalykas kad galejau gal daugiau varskes deti, bet buvo labai skanu! Valio!
Aurelija, o aš kitą kartą mėginčiau dar mažiau krakmolo dėti, nes maniškiai galėjo būti ir minkštesni (o kai jau atvėso, tai visai guminukai pasidarė:)). Bet man skanu, kai kieti, negaliu skųstis 🙂
Mano mėgstamiausi :)! Tik visada darau didesnius, nes kad ir kiek bedėčiau krakmolo, man jie vis nori tižti ir mažėti :))).
Senai tokius darau. Labai skanu☺☺☺ padarau dar padažą iš sviesto ir grietines😂
Senai tokius darau. Labai skanu☺☺☺