Žinau žinau, kad vasara šiemet į Lietuvą ateiti užtruko… Belieka tikėtis, kad orai atsigriebs likusius vasaros mėnesius taip, kad pakaks laiko savo vidinėms baterijoms pasikrauti, atsidžiaugti viskuo, kuo paprastai mėgaujamės atėjus šiltam metų sezonui.

Vienas dalykas, su kuriuo visiems iki vieno vasara labiausiai asocijuojasi, – tai grilio patiekalai. Nepaisant to, kad daugelio terasose pūpso keramikiniai grilio kiaušiniai, kurie leidžia grotelių džiaugsmą patirti ištisus metus, visvien vasarą dūmo kvapas gardesnis, labiausiai geidžiamas, suburiantis prie stalo šeimyną ir draugus.

Šį patiekalą aš pati gaminau mūsiškę, australišką vasarą, ir kažkaip buvau užmetusi receptą, vis nebuvo progos pasidalinti. Tad skubu taisyti klaidą. Tačiau prieš tai – gera naujiena: šiom vasariškom salotom visai nebūtinai prireiks grilio (gyva ugnis, žinoma, pridės taip geidžiamo dūmo aromato!), nes lašišą galite kepti ir keptuvėje, tik svarbiausia naudokite sunkią (geriausia špižinę) keptuvę, kuri labai gerai įkaista ir labai gerai išlaiko karštį. Galų gale svarbiausias iš visų čia – padažas. Jo skoniai, kad ir koks oras bebūtų, nutransportuos jus į saulėtąjį Vietnamą.

Vietnamietiškos lašišos salotos
Vietnamietiškos lašišos salotos
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vietnamietiškos keptos lašišos salotos

Vietnamietiškos vasaros salotos su lašiša


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

5 from 1 review

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 30 minutės
  • Kiekis: 4 porc 1x

Aprašymas

Gaivios ir aromatingos salotos su lašiša, nutransportuosiančios jus į saulėtą Vietnamą 


Ingredientai

 

800g lašišos filė be odos, supjaustyta į 4 porcijas

Marinatui:

2 česnako skiltelės, susmulkintos

1 šaukštas baltojo cukraus

2,5 šaukšto žuvų padažo (fish sauce)

Patiekti:

300g greitai marinuotų vietnamietiškų daržovių

2 saujos rukolų (arba špinatų)

½ saujos mėtų lapų

½ saujos vietnamietiškų mėtų (jei neturit, pakeiskite įprastomis mėtomis)

1 šaukštas paskrudintų žemės riešutų

2 šaukštai paskrudintų svogūnų (pirktų, iš Azijos produktų skyriaus)

Vietnamietiškam padažui:

2 šaukštai žuvų padažo (fish sauce)

2 šaukštai ryžių acto

2 šaukštai cukraus

60ml vandens

1 česnako skiltelė, susmulkinta


Instrukcijos

Sudėkite visus marinato ingredientus į didesnį indą (kuriame marinuosite lašišą), viską sumaišykite, kol cukrus pilnai ištirps. Sudėkite lašišos filė ir apvoliokite marinatu. Palikite pasimarinuoti kambario temperatūroje 30 min.

Kol lašiša marinuojasi, pasigaminkit Nuoc Cham padažą. Į mažą puodą supilkite žuvų padažą, actą ir vandenį, suberkite cukrų. Užkaiskite ir kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps, o skystis beveik užvirs. Nukelkite nuo ugnies, palikite šiek tiek atvėsti, tada suberkite česnakus ir čili, įpilkite laimo sultis. Atidėkite į šalį kol prireiks.

Sunkią (geriausia ketaus) keptuvę patepkite trupučiu riebalų ir gerai įkaitinkite. Kepkite lašišos filė apie 3-4 minutes, apversdami, kol iš visų pusių apskrus ir iškeps iki vidutiniško iškepimo (medium rare). Išimkite iš keptuvės ir palikite pastovėti 5 minutes. Lašišą kepti galite ir ant karštų griliaus grotelių.

Sulaužykite lašišos kepsnelius į didokus gabalėlius ir sudėkite į dubenį kartu su greitai marinuotomis daržovėmis, viską pašlakstykite 2 šaukštais Nuok Cham padažo.

Į didelę serviravimo lėkštę sudėkite rukolas ir mėtas, ant viršaus sudėkite lašišos gabalėlius kartu su marinuotomis daržovėmis, viską pašlakstykite sultimis iš dubens, kuriame buvo lašiša. Pabarstykite skrudintais riešutais ir skrudintais svogūnais, patiekite su likusiu padažu

  • Paruošimo laikas: 15 min
  • Gaminimo laikas: 15 min
  • Kategorija: Pagrindinis, Užkandžiai
  • Metodas: Kepta
  • Virtuvė: Vietnamo

Komentarų apie "Vietnamietiškos vasaros salotos su lašiša": 4

  1. Lina:

    Puikus receptas, persirašiau į sąsiuvinį, kad neužsimirštų:) Mes dar kad sočiau būtų išsivirėm ryžių, tai valgėm kaip karštą patiekalą.

  2. Marcin:

    Nuostabu! Jau seniai nevalgiau tokių gaivių ir aromatingų salotų. Lašišos ir mėtų derinys – tobulas!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė