Jei gatvėje vienas šalia kito veiktų keletos Pietryčių Azijos regiono šalių autentiški restoranai – Kambodžos, Tailando, Vietnamo, Indonezijos, Singapūro ir, tarkim, Filipinų – kurį pasirinktumėt aplankyti pirmąjį? 🙂
Aš tai eičiau į vietnamietišką… Man visame šiame didžiuliame regione (kuris dažnai Lietuvoje vadinamas bendriniu „Azijos” vardu) turbūt nėra geriau subalansuotų skonių, nei Vietnamo. Sofistikuotos prancūzų virtuvės įtaka Vietnamo kulinarijai, mano nuomone, padarė ją vieną geriausių, vieną gardžiausių Pietryčių Azijoje. Rašydama knygą „Australijos skoniai” neatsilaikiau pagundai ir įtraukiau net keletą autentiškų vietnamietiškų patiekalų receptų – neatsivalgomąją pho sriubą, visus pardavimų rekordus Australijoje mušančius gatvės sumuštinius bahn mi, kuriais mano knygos pristatymuose dalyvavę svečiai turėjo progos pasimėgauti. Sakė, labai skanūs:))
O šiandien išbandžiau ir jums siūlau vieną dažniausiai Vietname gaminamų vištienos patiekalų – su imbierais, karamele ir žvaigždiniais anyžiais. O taip, cukraus čia subersite nemažai (bet matyt dėl to pasivaišinus tajų ar vietnamiečių patiekalais paprastai deserto jau nesinori :)), bet jis reikalingas karamelės skoniui, spalvai ir konsistencijai. Labai nesudėtingai pagaminamas patiekalas tikrai jus nutransportuos į saulėtojo Saigono triukšmingą gatvę….
Print Recipe
Vietnamietiška imbierinė vištiena
Ginger chicken, arba Ga Kho Gung - tai vienas populiaresnių Vietnamo virtuvės valgių, prisotintas skonių ir karamelės saldumo. Jei jums patinka vietnamietiška pho sriuba ir joje dominuojantys žvaigždinių anyžių ir imbiero prieskoniai, šis patiekalas tikrai jums!
Į keptuvę suberkite cukrų ir užkaiskite. Nejudinkite ir nemaišykite cukraus, tik leiskite jam pamažu kaisti ir tirpti. Kai kraštuose cukrus ištirps ir pradės tamsėti, pajudinkite keptuvę, kad masė pasimaišytų, ir dar kelias akimirkas pakaitinkite, kol cukrus taps gintaro spalvos karamele.
Supilkite aliejų, pamaišykite ir suberkite svogūnus. Kepinkite apie 3 minutes, arba kol svogūnai suminkštės ir paskleis skysčio, kuris praskies cukraus karamelę, masė keptuvėje taps ganėtinai šlapia.
Sudėkite visus likusius ingredientus - vištieną, imbierus, česnakus, žvaigždinius anyžius, supilkite žuvų padažą. Sumaišykite, uždenkite keptuvę ir kaitinkite apie 10-12 min, karkartėmis pamaišydami, kol vištiena suminkštės.
Atidenkite keptuvės dangtį ir toliau kepinkite apie 5-10 minučių, kol vištiena pilnai išsitroškins, padažas visiškai sutirštės.
Patiekite su virtais ryžiais, pabarstę aromatinėm žolelėm - kalendrom, bazilikais ar Vietnamo mėtom.