Aprašymas
Bene paprasčiausiai pagaminama vienos skardos vakarienė, kuriai nereikia jokių kulinarinių įdūdžių!
Ingredientai
- 1 kg bulvių ((nuskustų ir supjaustytų pailgomis nestoromis skiltelėmis))
- 2 raudonieji svogūnai ((supjaustyti skiltelėmis))
- 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 500 g vištienos blauzdelių mėsos ((be kaulų ir be odos), perpjautų pusiau)
- 3 čioriso dešrelės ((supjaustytos stambiais gabalais))
- 1 šaukštas saldžiosios rūkytos paprikos
- 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
- 2 šaukštai klevų sirupo ((arba medaus))
- 4 šakelės kale ((nuplėšykite lapelius, kietus stiebus išmeskite))
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C.
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. - Į dubenį sudėkite supjaustytas bulves ir svogūnus, pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus, apibarstykite druska ir pipirais ir gerai išmaišykit (patogiausia ranka), kad aliejus gerai pasiskirstytų ant kiekvieno gabaliuko. Sudėkite viską į skardą vienu sluoksniu ir pašaukite kepti 20-25 minutėm, arba kol bulvės švelniai apskrus.
- Kol bulvės kepa, į tą patį dubenėlį sudėkite vištienos gabaliukus, čioriso dešros gabaliukus, įpilkite likusius 2 šaukštus aliejaus, įberkite rūkytos paprkos ir raudonėlių bei klevų sirupo. Viską sumaišykite.
- Ištraukite skardą iš orkaitės, sudėkite kale lapus, ir ant viršaus sudėliokite vištieną bei čioriso, pašlakstykite aliejumi, jei jo dar liko dubenėlyje, ir pašaukite vėl skardą kepti apie 20-25 minutėm, arba kol vištiena bus pilnai iškepusi.
Pastabos
Recepto šaltinis – Donna Hay, One Pan Perfect
- Paruošimo laikas: 10 min
- Gaminimo laikas: 45 min
- Kategorija: Main Dish
- Virtuvė: Ispanijos