Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
vienos skardos patiekalas: vistiena, bulves ir chorizo desra

Vienos skardos vakarienė: vištiena, čioriso ir bulvės


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 55 minutės
  • Kiekis: 4 asm 1x

Aprašymas

Bene paprasčiausiai pagaminama vienos skardos vakarienė, kuriai nereikia jokių kulinarinių įdūdžių!


Ingredientai

 
  • 1 kg bulvių ((nuskustų ir supjaustytų pailgomis nestoromis skiltelėmis))
  • 2 raudonieji svogūnai ((supjaustyti skiltelėmis))
  • 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus
  • druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 500 g vištienos blauzdelių mėsos ((be kaulų ir be odos), perpjautų pusiau)
  • 3 čioriso dešrelės ((supjaustytos stambiais gabalais))
  • 1 šaukštas saldžiosios rūkytos paprikos
  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
  • 2 šaukštai klevų sirupo ((arba medaus))
  • 4 šakelės kale ((nuplėšykite lapelius, kietus stiebus išmeskite))

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C.
    Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Į dubenį sudėkite supjaustytas bulves ir svogūnus, pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus, apibarstykite druska ir pipirais ir gerai išmaišykit (patogiausia ranka), kad aliejus gerai pasiskirstytų ant kiekvieno gabaliuko. Sudėkite viską į skardą vienu sluoksniu ir pašaukite kepti 20-25 minutėm, arba kol bulvės švelniai apskrus.
  3. Kol bulvės kepa, į tą patį dubenėlį sudėkite vištienos gabaliukus, čioriso dešros gabaliukus, įpilkite likusius 2 šaukštus aliejaus, įberkite rūkytos paprkos ir raudonėlių bei klevų sirupo. Viską sumaišykite.
  4. Ištraukite skardą iš orkaitės, sudėkite kale lapus, ir ant viršaus sudėliokite vištieną bei čioriso, pašlakstykite aliejumi, jei jo dar liko dubenėlyje, ir pašaukite vėl skardą kepti apie 20-25 minutėm, arba kol vištiena bus pilnai iškepusi.

Pastabos

Recepto šaltinis – Donna Hay, One Pan Perfect

  • Paruošimo laikas: 10 min
  • Gaminimo laikas: 45 min
  • Kategorija: Main Dish
  • Virtuvė: Ispanijos