Tie, kurie jau moka rankoje laikyti peilį, laisvai pagamins šį patiekalą! Visoje mano blog’o rašymo istorijoje turbūt nesu siūlusi jums taip paprastai pagaminamos vakarienės, kaip ši. Todėl jei esate namuose ta(s), kuri(s) atsakingas už šeimos mitybą, ir jei jums norisi kokią dieną pailsėti nuo virtuvės, atspausdinkite štai šį receptą, įduokite mažiausiai patyrusiam kulinarijos srityje šeimos nariui, ir eikite pagulėti kojas į viršų įškėlus :). Kai viskas bus paruošta, jus pakvies prie stalo (pagalbos gali prireikti nebent parodant kurioj lentynoj stovi ingredientai 😉 ). O ir tam, pradedančiam, beje, bus gera dozė pasitikėjimo savo jėgomis, nes sugadinti čia tiesiog nėra ką, tereikia visus produktus supjaustyti ir sudėti į vieną vienintelę skardą bei pašauti į orkaitę!

bulves, ciorizo desra ir vistiena, iskepta vienoje skardoje
Vienos skardos patiekalas: vištiena, bulvės ir čioriso!
Print Recipe
Vienos skardos vakarienė: vištiena, čioriso ir bulvės
Bene paprasčiausiai pagaminama vienos skardos vakarienė, kuriai nereikia jokių kulinarinių įdūdžių!
vienos skardos patiekalas: vistiena, bulves ir chorizo desra
Course Main Dish
Virtuvė Ispanijos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 45 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Main Dish
Virtuvė Ispanijos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 45 min
Porcijos
asm
Ingredientai
vienos skardos patiekalas: vistiena, bulves ir chorizo desra
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Į dubenį sudėkite supjaustytas bulves ir svogūnus, pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus, apibarstykite druska ir pipirais ir gerai išmaišykit (patogiausia ranka), kad aliejus gerai pasiskirstytų ant kiekvieno gabaliuko. Sudėkite viską į skardą vienu sluoksniu ir pašaukite kepti 20-25 minutėm, arba kol bulvės švelniai apskrus.
  3. Kol bulvės kepa, į tą patį dubenėlį sudėkite vištienos gabaliukus, čioriso dešros gabaliukus, įpilkite likusius 2 šaukštus aliejaus, įberkite rūkytos paprkos ir raudonėlių bei klevų sirupo. Viską sumaišykite.
  4. Ištraukite skardą iš orkaitės, sudėkite kale lapus, ir ant viršaus sudėliokite vištieną bei čioriso, pašlakstykite aliejumi, jei jo dar liko dubenėlyje, ir pašaukite vėl skardą kepti apie 20-25 minutėm, arba kol vištiena bus pilnai iškepusi.
Pastabos

Recepto šaltinis - Donna Hay, One Pan Perfect

Komentarų apie "Vienos skardos vakarienė: vištiena, čioriso ir bulvės": 8

  1. Nida:

    Laura, visada visais atvejais, jei tik turite laiko, mėsą druska ir pipirais pabrstykite kuo anksčiau (idealu jei prieš kokią valandą ar pusvalandį), kad druska spėtų įsigerti giliau. Tiksliai nepamenu šio recepto, matyt druska barsčiau ir mėsą, tik neužrašiau, nors turėkite omeny, kad čioriso dešra būna ganėtinai sūri, tad reiktų nepadauginti. Na o jei mėsos nepadruskinsite kepant, tiks ir iškepus pabarstyti, tik tą darykit iškart, kol mėsa karštutėlė, tada irgi druska gražiai susigeria.

  2. Laura:

    Sveiki,
    O vištienos nereikėtų pamarinuoti su druska ir pipirais iš vakaro? Arba bent prieš kepimą valandą prieš pabarstyti druska ir pipirais? Nes recepte randu, kad tik bulves pabarstote, o mėsos ne.

  3. Nida:

    Smagu girdėt, Marineo!!! Šis receptas gali būti koreguojamas kiek tik norisi, kiekviena versija bus kitokio skonio 🙂

  4. Marineo:

    Super, geras receptas, puikiai pavyko ir be kale, su kale bandysim kitą kartą, Nida, ačiū Jums! 🙂

  5. Nida:

    Dariau, wow koks aukštas įvertinimas!!! Labai labai džiaugiuosi:) Dažnai paprasti dalykai yra super dalykai….

  6. Darius:

    Ačiū, kosminis receptas! 🙂 Šeima vienbalsiai išrinko patiekalą į topą, o vaikai prašė pagaminti dar, ir jau rytoj. Be kale šis patiekalas būtų be charakterio. Tobulai tinka.

  7. Nida:

    Agne, kale nedėkit visai, o čioriso keisit bet kokiom kitokiom parūkytom dešrelėm (idealu, jei jos bus aštresnės). jei aštresnių neturit, galit tas dešreles trupučiu čili pipirų pabarstyti, kad skonis artimesnis gautųsi mano aparašytam

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *