Vieno puodo (ar keptuvės) patiekalai, panašu, populiarūs ne tik mano pačios virtuvėje! Kai tik pasidalinu su jumis nauju tokio pobūdžio receptu, jis iškart šauna į populiariausių sąrašus. Ir nė kiek dėl to nesistebiu – juk jei galima pasiekti geriausią rezultatą su mažiausiai pastangų, o dar be to turėti vos kelis indus plovimui po vakarienės, tai kodėl gi to nekartojus dažniau? 🙂
Esu su jumis ne kartą dalinusis labai pasiteisinusių „vieno puodo vakarienių” receptais. Jų visų esmė labai panaši: trumpai apkepinamos viščiukų blauzdelės, tada su daržovėmis pakepinami ryžiai, ir užpylus tinkamu kiekio skysčio (dažniausiai sultinio) viskas keliauja į orkaitę. Ten ryžiai sėkmingai išbrinksta ir tinkamai suminkštėja, mėsa baigia kepti, ir visas tas kalnas ingredientų pavirsta į labai įspūdingą savo vaizdu ir skoniu šeimos vakarienę! Jei po vakarienės lieka likučių, jie rytojaus dieną pašildyti man būna dar gardesni!
Jūsų dėmesiui šiandien dar viena variacija vienos keptuvės tema. Šįkart vištienos patiekalas kiek aštresnis (nes paskanintas čioriso), su paprikom, alyvuogėm ir šildančiais prieskoniais – cinamonais, kardamonais, rūkytomis paprikomis… Skanaus!
Porcijos |
porc
|
- 6 vnt vištienos blauzdelių su oda ir kaulu (apie 850 g)
- druskos, pipirų
- 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas (supjaustytas plunksnelėmis)
- 4 česnako skitelės (susmulkintos)
- 1 raudonoji paprika (išvalyta, smulkiai supjaustyta)
- ½ šaukštelio cinamono
- ½ šaukštelio maltų kardamonų
- 1 šaukštelis rūkytų paprikų
- 1 čioriso dešrelė
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- 250 g ryžių (rinkitės tuos, kurie tinka risotto: arborio, calasparra ar pan.)
- 125 ml sauso balto vyno
- 500 ml vištienos sultinio (arba daržovių sultinio)
- 2 lauro lapai
- 3 raudonėlio šakelės
- 100 g alyvuogių (geriausia žalių ir be kauliuko, bet tiks ir kitokios)
- petražolių (patiekti)
Ingredientai
|
|
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Viščiukų blauzdeles pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepinkite viščiukų blauzdeles, pradėdami nuo tos pusės, kurioje odelė, apie 2-3 minutes, arba kol odelė apskrus. Apverskite kita puse ir apkepinkite kitą pusę apie 1-2 min. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį, riebalus palikite keptuvėje.
- Sudėkite į keptuvę svogūnus, česnakus ir paprikas, įberkite truputį druskos ir kepinkite ant vidutinės ugnies maišydami apie 7-8 minutes, arba kol visiškai suminkštės ir pradės lengvai skrusti. Suberkite visus prieskonius ir sudėkite gabaliukais supjaustytą čioriso dešrą. Kepinkite dar minutę kitą, tada sudėkite pomidorų pastą ir suberkite ryžius. Sumaišykite visą masę ir pakepinkite trumpai, kol ryžiai pilnai pasidengs prieskoniais ir pomidorų pasta. Supilkite vyną ir kaitindami pagramdykite keptuvės dugną, kad viskas, kas prikepė, ištirptų. Galiausiai supilkite sultinį, sudėkite lauro lapus ir raudonėlius, viską sumaišykite. Galite viską dar pabarstyti druska ir pipirais (bet tik jei sultinys nebuvo sūdytas, antraip paragaukite ar nepersūdysite).
- Ant viršaus sudėliokite (švelniai įspausdami į ryžių masę) apkeptus vištienos gabalėlius odele į viršų. Pašaukite visą keptuvę į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Ištraukite iš orkaitės, pabarstykite alyvuogėmis ir pašaukite kepti dar 10 minučių, arba tol, kol visas skystis bus sugertas, ryžiai minkšti, o viščiuko kulšelės pilnai iškepę. Patiekite pabarstę petražolėmis.
Laima, nepaprastai džiugu, kad patiko!!
Super! Fantastiškas patiekalas!
Į sveikatą, Wijoleta:) Išties, tos vienos keptuvės vakarienės yra nepamainomas dalykas!!
Ačiū už receptą, darbo ne daug, o rezultatas puikus!
Miela Daiva, va čia tai bent komplimentas!! Labai jums ačiū, miela girdėti, ypač apie patiekalą, kuris yra toks paprastas ir lengvai paruošiamas:)) Labai ačiū, kad parašėt!
Vakar isbandeme si recepta ir mums nurove stoga 🙂 tikru tikriausias sedevras. Mano vyras sake, jog tai geriausias ragautas patiekalas per pastaruosius keleta menesiu (o jis verslo susitikimams daznokai turi ir vakarienes Michelin restoranuose). Komplimentai ir nuosirdi padeka uz pasidalijima. Linkejimai is Vokietijos