Kaip ir dažnas jūsų, aš dievinu orkaitėje keptus patiekalus! Tik pagalvokit, koks neįtikėtinas stebuklas įvyksta tada, kai sumeti į skardą kalną skirtingų produktų, uždarai įkaitusios orkaitės dureles, ir po valandėlės gali sėsti prie stalo paprastai vakarienei, pasigaminusiai praktiškai be jokių pastangų. Jokio stovėjimo prie viryklės, jokio puodų maišymo ar dabojimo, kad neprisviltų. Tiesiog karštis padaro visą darbą taip, kad padriki skoniai suskamba tarsi gerai suderintas orkestras.
Orkaitėje, viename „puode” (žinoma, turiu omeny skardas, skardeles ir kitokius indus, kuriuose ta vakarienė kepa:)) kepti patiekalai man labiausiai patinka kaip savaitės dienų maistas. Stambiai supjaustyti bulves, svogūnus ar žalumynus galima spėti dar iki nuskambant varpeliui, pranešančiam, kad orkaitės temperatūra jau tinkama priimti skardai. Kol patiekalas kepa, galima nemažai darbų nuveikti, pagaliau žmoniškai stalą padengti, visus namiškius surinkti, gal net servietėles gražiau sulankstyti:) O ir pavalgius plovimo nedaug – tik lėkštės ir ta vienintelė skarda, kurioje patiekalas kepė:)
Šis vištienos, bulvių, raudonųjų svogūnų ir česnakų kepinys – jaukus ir paprastas iki negalėjimo. Nepamirštite patrupinti ant iškepusio patiekalo fetos sūrio ir būtinai susimaišykite jogurto ir harisos padažo – jis čia idealiai tinka. Harisą galite pakeisti ir kitokiu aštrsniu čili pipirų padažu, kokį turite ar mėgstate.
SpausdintiVištos kulšelės su bulvėmis, feta ir jogurtiniu harisos padažu
- Užtruks: 55 minutės
- Kiekis: 4 porc 1x
Aprašymas
Puikus vieno puodo patiekalas, kai norisi nesudėtingos, met skanios ir maistingos vakarienės
Ingredientai
- 500 g nedidelių bulvių (neluptų, gerai nuvalytų, supjaustytų ketvirčiais (arba kitaip, jei bulvės didesnės))
- 2–3 raudonieji svogūnai (supjaustyti ketvirčiais arba smulkiau)
- 1 galva česnako (padalinta atskiromis skiltelėmis, nenuluptomis)
- 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
- 8 vištienos kulšelės (su oda, su kaulu)
- 1 citrinos nutarkuota žievelė
- ½ citrnos sultys
- 100 g fetos (patrupintos)
- petražolių (susmulkintų)
Jogurtiniam harisos padažui
- 250 g graikiško jogurto
- 1 šaukštas harisos (arba kitokio čili padažo)
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 190C.
Į kepimo skardą sudėkite bulves, svogūnus, česnako skilteles, viską pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus ir pabarstykite druska bei pipirais, viską gerai sumaišykite (patogiausia ranka). Ant viršaus išdėliokite vištienos kulšeles (odele į viršų), jas patepkite likusiu šaukštu aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais. - Kepkite apie 40-45 min., arba kol vištiena lengvai apskrus, o bulvės bus visiškai minkštos.
Išėmę iš orkaitės viską pašlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite nutarkuota žievele, užberkite fetos sūrį ir petražoles. - Patiekite su jogurtiniu harisos padažu (tiesiog sumaišykite jogurtą ir harisą)
Pastabos
Recepto šaltinis – Diana Henry, From the oven to the table
- Paruošimo laikas: 10 min
- Gaminimo laikas: 45 min
- Kategorija: Main Dish
- Virtuvė: Graikijos, Lietuvos
Nida, aš tikėjausi, kad bus skanu, bet kad taip… Labai geras ir maksimaliai paprastas receptas, būtinai kartosiu
Rasa, labai smagu!!
Aciu aciu, tikrai labai patiko, gaminsiu dar ir dar butinai!
Super, Laura, šaunuolė! Pateikalai kaip šis tiesiog prašosi improvizacijų:)
Labai patiko receptas! labai skaniai suejo feta ir vistiena. vienas patobulinimas,kuris suejo kaip daina – turejau vynuogiu,tai jas iskepiau kartu su vistiena. ir dar idejau oregano,dovanoto pazistamos greikes. isejo delikatesas!
Edita, tikrai taip. Be vargo jokio 🙂
Vienas iš tų stebuklingųjų receptų: jokio vargo gaminant o rezultatas puikus! Gaminsiu dar ne vieną kartą.