Jei Kalėdos yra didelių patiekalų šventė, kai už stalo susėdusi šeima ar net plati giminė dalinasi kalakutą, kiaulienos kumpį ar žąsį, tai Naujieji paprastai skirti ne sėdėjimui, bet judesiui! Mano patys geriausi prisiminimai iš Naujamečio šventimo yra teminiai vakarėliai su šokiais iki paryčių, su vidurnakčio pasisveikinimais, nuo kurių tik ir prasideda įdomiausioji šventės dalis 🙂

Tokioms šventėms, per kurias nesėdima prie stalo, pravartu pasirūpinti pirštais valgomais užkandžiais. Labai geras sprendimas, nes viską galima pasiruošti iš anksto, o prieš pat vakarėlio pradžią belieka tik sudėlioti gardėsius ant stalo. Tokie mažučiai užkandžiai visada įspūdingai atrodo ant stalo, tiesa, jei norite turėti plačią jų gamą, virtuvėje laiko užtruksite daugiau, nei, pavyzdžiui, kepdami didelį šmotą mėsos 🙂

Kaip vieną iš variantų siūlau jums štai šiuos gražius kąsnelius. Jiems naudojau savo pačios keptą ruginę duoną pagal Renatos iš Sezoninės Virtuvės receptą kurią paskrudinusi supjausčiau į keturis mažus kvadratėlius ir uždėjusi lašišos confit mišinio ir papuošiau žalumynais ir riekele kornišono. Mano australams ir amerikiečiams draugams šis užkandis super patiko!! 

Vieno kąsnio sumuštiniai ant pjaustymo lentelės
Vieno kąsnio sumuštiniai – puikus sprendimas judesio pilniems vakarėliams
Ruginė duona su lašišos confit
Ruginės duonos skrebučiai su pikantišku lašišos confit
Print Recipe
Vieno kąsnio sumuštiniai su skrudinta duona ir lašišos confit
Lašišos confit įdaras gali būti patiektas tiek ant juodos, tiek ant baltos duonos skrebučių
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis žuvis
Pasiruošimas 10 min
Laikas 25 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Lašišos confit
Patiekti
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis žuvis
Pasiruošimas 10 min
Laikas 25 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Lašišos confit
Patiekti
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 120C. Mažą kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo klokite lašišos filė odele į apačią, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, pašaukite kepti apie 25 minutes. Po tiek laiko lašiša turėtų būti labai sultinga ir minkšta, lengvai atšokti nuo odelės.
  2. Nulupkite lašišos odelę, o žuvį pirštais atsargiai suardykite segmentais, sudėkite į dubenėlį. Ten pat sudėkite susmulkintus svogūnus, laiškus, citrinos žievelę, supilkite sultis ir suberkite čili pipirus. Viską atsargiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais, ir padėkite į šaldytuvą visiškai atvėsti ir sutvirtėti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.