5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė
Atsiliepimų nėra
Ingredientai
1 šaukštas aliejaus
1 svogūnas, susmulkintas
6 curry lapeliai
6 ožragės (fenugreek) grūdeliai
1/2 šaukštelio ciberžolės (turmeric)
6 juodųjų pipirų žirneliai
1/4 šaukštelio geltonųjų garstyčių sėklų
1–2 švieži žalieji čili pipirai, be sėklų, supjaustyti juostelėmis
2 česnako skiltelės, susmulkintos
300g bulvių, supjaustytų kubeliais (apie 2 stiklinės)
300g moliūgo, supjaustyto kubeliais (apie 2 stiklinės)
150g (apie 1.5 stiklinės) šviežių okrų, perpjautų per pusę
5 cm ilgio cinamono lazdelė
1/2 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies
1 citrinžolės stiebas (nuimkite kietus išorinius lapus)
750 ml kokosų pieno
Instrukcijos
Didelėje keptuvėje arba puode storu sugnu įkaitinkite aliejų iki maksimalios temperatūros. Sudėkite svogūnus, kari lapelius, ožragės sėklas, ciberžolę, pipirus, garstyčių grūdelius, čili pipirus, česnakus ir imbierą. Pakepinkite maždaug pusę minutės, kol prieskoninės sėklos pradės spragsėti, o svogūnai lengvai apkeps. Įdėkite cinamono lazdelę ir citrinžolės stiebą, supilkite kokosų pieną, užvirinkite ir pavirkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, puodo (keptuvės) neuždengę.
Sudėkite bulves ir moliūgus, įberkite druskos. Virinkite ant nedidelės ugnies 10-15 min., kol daržovės suminkštės. Pabaigoje sumeskite okras, pavirinkite dar 5 minutes ir patiekite. Skaniausia su ryžiais arba šviežia indiška duona naan.