Turbūt pamenat, pasakojau jums apie gražią tradiciją, užgimusią Melburne. Kaskart kai ten viešim, prieš išskrendant atgal į Kanberą visuomet susitinkam toje pačioje vietoje su bendraminčiais bičiuliais. Kiekvienąkart branduolys tas pats, bet taip pat kiekvienąkart prisijungia mūsų bičiulių bičiuliai, ir taip mūsų pažinčių ratas kaskart vis plečiasi ir plečiasi… Įdomiausia, kad tokioje kompanijoje visuomet atsiranda kažkas, kas pamišęs dėl maisto, tad po kiekvieno susitikimo turiu ilgą sąrašą vietų, kurias reikia aplankyti ir patiekalų, kuriuos reiki paragauti. Pvz., pastarąjį kartą kartu pietavo vaikinas iš Honkongo, kuris savo šalyje buvo populiarus Youtube’ris, restoranų kritikas, dabar perskikėlė gyventi į Australiją, tad ką jau ką, o geriausių restoranų rekomendacijų verta teirautis būtent jo:)
Kadangi visi mūsų susitikimai vyksta vis toje pačioje ikoninėje vietoje italų restoranėlyje „University” (praktiškai ten visas rajonas, visa gatvė ikoninė, nes nuo seno žinoma dėl didelės italų bendruomenės ir jų dešimtmečiais valdomų restoranų), tai kaskart dar ir parsivežu vieną kitą įkvėpimą nesudėtingam naminiam itališkam patiekalui. Šis, kurio receptu šiandien pasidalinsiu, yra paprastų paptasčiausias, toks kokį pasigamintų net ir pradinukas. Be to, per max 20 minučių. Kai darbas veja darbą ir laiko leisti prie puodų nėra kaip, tokie patiekalai – tikras išsigelbėjimas.
Prireiks čia tik brokolio ir šviežios dešrelės. Tiksliau net ne dešrelės, bet tos dešrelės mėsos. Sakysite – kam ta dešrelės mėsa, gal galima tiesiog maltą mėsą naudoti? Teoriškai galima, bet dešrelės mėsa čia naudojama būtent dėl idalaus maltos mėsos skonio balanso, kurį užtikrina riebios ir liesos mėsos santykis, druskos kiekis ir prieskoniai. Čia, Kanberoje, tokias šviežias dešreles aš perku pas savo mėsininką, dažniausiai renkuosi itališkas (jos paprastai be kitų prieskonių paskanintos pankoliais).


Pasta su brokoliais ir dešra
- Užtruks: 15 minutės
- Kiekis: 4 porc 1x
Aprašymas
Itališka greitoji klasika – pasta su brokoliais ir šviežia dešra: pasta con broccoli e salsiccia
Ingredientai
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
- 2 česnako skiltelės ((susmulkintos))
- Čili dribsnių
- 2 dešrelės ((šviežios mėsos, geriausia – itališkos))
- 300 g brokolių ((sulaužytų žiedeliais))
- 400 g pastos
- sutarkuoto parmezano sūrio ((nebūtina))
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Instrukcijos
- Dideliame puode užvirinkite vandenį ir jį gausiai pasūdykite. Suberkite brokolius ir apvirkite juos apie 3-5 minutes, kol bus al dente.
- Tuo pačiu metu didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepinkite česnakus. Atsargiai įpjaukite dešrelių apvalkalus ir išimkite mėsą, sudėkite ją gabalėliais į keptuvę ir leiskite apkepti. Pabarstykite čili pipirais. Tada kiaurasamčiu išgriebkite apvirusius brokolius ir juos sudėkite į keptuvę, kad keptų kartu su mėsa. Pakepinę porą minučių į keptuvę įpilkite samtelį skysčio, kuriame virė brokoliai, ir toliau kepinkite/troškinkite.
- Palaukite kol vanduo, kuriame virė brokoliai, vėl užvirs ir suberkite pastą. Virkite pagal pakelio instrukcijas minus 2 minutes.
Išgriebkite pastą kiaurasamčiu ir taip pat sudėkite į keptuvę, kartu su mėsa ir brokoliais. Įpilkite dar samtelį (ar kiek reikia) skysčio, kuriame virė pasta, ir maišydami pakaitinkite apie 1-2 minutes, kol skoniai susujungs. Pabaigoje pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais. - Patiekite iškart, jei pageidaujate, pabarstykite tarkuotu parmezanu.
- Paruošimo laikas: 5 min
- Gaminimo laikas: 10 min
- Kategorija: Main Dish
- Virtuvė: Italian