Šiandien, nepaisant trumpos nakties, turėjau šokti anktsi iš lovos, nes brunch’ui pasikvietėme Vilniuje viešintį amerikietį bičiulį. Iš vakaro, nuobodžiaudama skrendant lėktuvu, susirašiau meniu, tad  ryte beliko tik viską įgyvendinti. Brunch’as – tai toks keistas metas, kai reikia sulieti pusryčius su pietumis. Tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad tai lengvas sprendimas:) Tačiau brunch’ui juk nepatieksi sriubos, nei kiaušinių ar omleto. Nekepsi kepsnių nei tortų.

Kai kurie rytais (kas, kad metas vėlyvesnis) mėgsta lengvesnius patiekalus, jogurtus, granolą arba skrebutį su džemu, kiti dieną pradeda nuo stipresnių pavalgymų. Vieniems patinka saldesni patiekalai, kiti dėl vienų ar kitų priežasčių saldžiai negali valgyti arba nemėgsta. Tad nutariau apsiriboti sūdyta lašiša su grikių miltų bandelėmis, lietiniais su špinatų ir sūrio įdaru, lietiniais su varškės ir vanilės įdaru, lietuvišku keptu baltu sūriu, džemais ir lietuvišku medumi, šiltomis bandelėmis su cinamonu bei šiomis nesaldžiomis turkiškomis „roželėmis” su ožkos sūriu ir petražolėmis. Mielinę tešlą abiejoms bandelėms užminkiau iš vakaro ir laikiau šaldytuve, tik kelias valandas prieš kepant atšildžiau iki kambario temperatūros ir leidau pakilti. Viso labo 15 minučių kepimo (neksaitant šiek tiek pažaidimo tas roželes lipdant:)) – ir ant stalo garuoja skanus ir gražus užkandis. Ir ne tik brunch’ui, bet ir prie vyno taurės ar bokalo alaus!

Tuplės, pavasario pranašės...
Tuplės, pavasario pranašės…
Kaip gaminti turkiškas bandeles
Kaip gaminti turkiškas bandeles
Roželės
Roželės
Turkiškos roželės su ožkos pieno sūriu
Turkiškos roželės su ožkos pieno sūriu
Turkiskos bandeles-32_Vertical
Bandelės su ožkos sūrio įdaru – puikus užkandis prie vyno

 

Turkiškos bandelės roželės su ožkos sūriu ir petražolėmis
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1/2 šaukšto sausų mielių
  2. 1 šaukštas cukraus
  3. 1 stiklinė pieno (pašildyto iki 40C)
  4. 4 stiklinės miltų
  5. 1/2 šaukštelio druskos
  6. 1 kiaušinis + 1 kiaušinio trynys
  7. 1/2 stiklinės natūralaus jogurto
  8. 1/2 stiklinės augalinio aliejaus
  9. 500 g ožkos sūrio (arba feta sūrio, arba varškės)
  10. saujelė susmulkintų teražolių lapų
  11. Druskos ir pipirų (druskos dėkite tik tuo atveju, jei ožkos sūris nesūrus, arba jei naudojate varškę)
Instrukcijos
  1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite mieles, cukrų, 2 šaukštus miltų ir pieną. Palikite šiltai apie 10-15 inučių, kad mielės pradėtų veikti, masė suputotų.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite likusius miltus su druska. Kitame inde sumaišykite plaktą kiaušinį su jogurtu ir aliejumi.
  3. Kai mielų masė bus suputojusi, supilkite ją į dubenį su miltais, ten pat supilkite ir jogurto bei aliejaus mišinį ir rankomis arba elektriniu maišytuvu minkykite tešlą, kol visi ingredientai susijungs tarpusavy ir tešla bus minkšta, elastinga, žvilganti. Suformuokite iš tešlos rutulį, įdėkite į dubenį ir uždengę švariu virtuviniu rankšluosčiu palikite pakilti apie valandą, arba kol tešlos kiekis padvigubės. Šioje stadijoje galite tešlą sumaigyti ir įsukę į maistinę plėvelę padėti į šaldytuvą (jei pyragėlius kepsite kitą dieną).
  4. Pasigaminkite įdarą - sumaišykite sutrupintą ožkos sūrį su kapotomis petražolėmis, pagardinkite grūstais pipirais ir druska (jei reikia).
  5. Ant stalo, pabarstyto miltais, iškočiokite tešlą į maždaug 0.5cm  plonumo lakštą. Priklausomai nuo to, kokio dydžio bandeles kepsite, pasiruoškite plačią stiklinę arba dubenėlį, kurio pagalba išpjaukite apvalius apskritimus. Kiekvieną apskritimą įpjaukite iki vidurio iš 4 pusių. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite po šaukštelį įdaro, ir tą įdarą "apgaubkite" dviem priešingose pusėse esančiais ketvirčiais tešlos. Tada užlenkite į viršų likusius ketvirčius, patempdami kraštus taip, kad gautųsi tarsi rožės žiedas.
  6. Rikiuokite visas roželes į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  7. Palikite keliasdešimt minučių, kad tešla pakiltų dar kartą. Kiaušinio trynį sumaišykite su šaukštu vandens ir šiuo plakiniu patepkite kiekvieną bandelę.
  8. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepkite bandeles apie 15min., arba tol, kol jos taps auksinės. Patiekite šiltas.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Turkiškos bandelės roželės su ožkos sūriu ir petražolėmis": 4

  1. Nida:

    Aušra – didelis ačiū už idėjas brunch’ui! Šis kartas buvo komplikuotas dar ir dėl to, kad mano svečias buvo žydas… Tad mėsa ir dešrelės atpuola, kiaušiniai – irgi toks slidus dalykas, kai nežinai, ar žmogus laikosi kašruto reikalavimų… Normaliu atveju tikrai būčiau kokį tartą gaminusi ar fritatą…:)

  2. Ausra:

    Nida, kita karta brunch’ui nebijok pagaminti kiausiniu; kiausiniai, kaip sakoma, yra brunch’o esme: stratos, fritatos, benedict, florentine, en cocotte, su visais imanomais idarais ir priedais; o prie kiausiniu – desreles, salotos su vaisiais ir be vaisiu, saldzios ir nesaldzios, vafliai, greitos duoneles, bandeles, dzemai, kepti citrusiniai, it taip toliau, ir taip panasiai, be galo ir be krasto; brunch mano megstamiausias meniu; pats pats megstamiausias; o sitos tavo bandeles irgi tinka idealiai; dar, is neturejimo kas veikt, suradau trumpa brunch’o ideju isklotine; gal kada prisigadys: http://www.williams-sonoma.com/recipe/breakfast/brunch-entrees/?page=viewall

  3. Nida:

    Visos kepa, matyt:) Ir paslapčia valgys tarpuose tarp dietų:) Beje, dietos dar tegul laukia -visos pavasarį ima badauti:)

  4. Dovilė:

    Visos jau pradėjo dietos laikytis, tai niekas nekomentuoja bulkelių 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *