Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Triušis troškintas baltame vyne ir obuolių sultyse


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

Ingredientai

 
  • 1 triušis, padalintas į 6-8  gabalus (apie 11.2 kg)
  • Druskos
  • Alyvuogių aliejaus
  • 4 česnako skiltelės, stambiai sukapotos
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas griežinėliais
  • 1 šaukštelis malto kumino
  • 1 šaukštelis kmynų
  • 1 pankolis, supjaustytas plunksnelėmis
  • 1 stiklinė baltojo sauso vyno
  • 1 stiklinė šviežių obuolių sulčių (kuo saldesnių)
  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštai miltų (padažo sutirštinimui, jei pageidaujate)

Instrukcijos

  1. Triušio gabalėlius pabarstykite stambia druska. Didelėje gilioje keptuvėje įkatinkite šlaką aliejaus ir jame kepinkite triušienos gabalėlius, kol jie gražiai apskrus. Apkepusius sudėkite į didelį troškintuvą. Trumpamį keptuvę įmeskite česnakus ir kai jie paskleis kvapą ištraukite juos ir sumeskite į troškintuvą.
  2. Įpilkite dar šlakelį aliejaus į keptuvę ir suberkite svogūnus. Kepinkite juos maišydami, pabaigoje suberkite kuminą ir kmynus ir toliau maišydami pakepinkite dar 1-3 minutes. Suverskite viską į troškintuvą.
  3. Į keptuvę supilkite vyną ir obuolių sultis ir pagramdydami prikepusį dugną virinkite skystį, kol jo liks pusė. Supilkite į troškintuvą. Suberkite supjaustytus pankolius, pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, įpilkite dar apie 1  stiklinę verdančio vandens, viską uždenkite ir užvirinkite. Troškinkite triušieną 1 valandą.
  4. Kol triušiena troškinasi, paruoškite šakninių daržovių piure ir šviežių morkų salotas.
  5. Baigiant virti triušienai, nupilkite samčiu į puodelį apie pusę stiklinės skysčio, kuriame triušis virė. Įberkite 2 šaukštus miltų ir gerai išmaišykite, kad neliktų trupinių. Supilkite atgal į puodą, užvirkite, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.
  6. Patiekite triušieną gausiai palaistytą padažu, su daržovių koše ir šviežiomis salotomis.