Triušis troškintas baltame vyne ir obuolių sultyse
5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė
Atsiliepimų nėra
Ingredientai
1 triušis, padalintas į 6-8 gabalus (apie 1–1.2 kg)
Druskos
Alyvuogių aliejaus
4 česnako skiltelės, stambiai sukapotos
1 didelis svogūnas, supjaustytas griežinėliais
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis kmynų
1 pankolis, supjaustytas plunksnelėmis
1 stiklinė baltojo sauso vyno
1 stiklinė šviežių obuolių sulčių (kuo saldesnių)
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 šaukštai miltų (padažo sutirštinimui, jei pageidaujate)
Instrukcijos
Triušio gabalėlius pabarstykite stambia druska. Didelėje gilioje keptuvėje įkatinkite šlaką aliejaus ir jame kepinkite triušienos gabalėlius, kol jie gražiai apskrus. Apkepusius sudėkite į didelį troškintuvą. Trumpamį keptuvę įmeskite česnakus ir kai jie paskleis kvapą ištraukite juos ir sumeskite į troškintuvą.
Įpilkite dar šlakelį aliejaus į keptuvę ir suberkite svogūnus. Kepinkite juos maišydami, pabaigoje suberkite kuminą ir kmynus ir toliau maišydami pakepinkite dar 1-3 minutes. Suverskite viską į troškintuvą.
Į keptuvę supilkite vyną ir obuolių sultis ir pagramdydami prikepusį dugną virinkite skystį, kol jo liks pusė. Supilkite į troškintuvą. Suberkite supjaustytus pankolius, pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, įpilkite dar apie 1 stiklinę verdančio vandens, viską uždenkite ir užvirinkite. Troškinkite triušieną 1 valandą.
Kol triušiena troškinasi, paruoškite šakninių daržovių piure ir šviežių morkų salotas.
Baigiant virti triušienai, nupilkite samčiu į puodelį apie pusę stiklinės skysčio, kuriame triušis virė. Įberkite 2 šaukštus miltų ir gerai išmaišykite, kad neliktų trupinių. Supilkite atgal į puodą, užvirkite, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.
Patiekite triušieną gausiai palaistytą padažu, su daržovių koše ir šviežiomis salotomis.