Moliūgų ir burokėlių kombinacijos pati vargu ar būčiau sugalvojusi – tokią sriubą išvirė vienas Australijos Master Chef TV projekto dalyvių. Aš taip „užsikabinau” ant šios minties, kad iškart puoliau į virtuvę paeksperimentuoti. Rezultatas nudžiugino, juoba už lango kaip tik stūgavo vėjas ir labai norėjosi kažko šildančio, jaukaus, kvapnaus ir pasotinančio. 

Trintos sriubos rudenį turėtų būti privalomas namų elementas, kaip įjungtas šildymas, patikimas internetas ir sandarūs langai 🙂 Trintos sriubos, mano įsitikinimu, privaloma turėti namuose visada, kad bet kas parėjęs sužvarbęs ir pavargęs, galėtų pasišildyti dubenėlį ir akimirksniu sušilti… Neįsivaizduoju nieko jaukesnio, nei namai, kvepiantys sriuba arba šviežiai iškeptu pyragu. 

Tad siunčiu jums linkėjimus ir receptą, kuris nutransportuos jus į saulėtą Indiją:) Prieskoniai čia gana įprasti (netikiu, jog jų neturite savo spintelėse), tačiau sukursite artimą autentikai skonį. Man ši tiršta sriuba net priminė indišką karį, jei būčiau įmaišiusi avinžirnių ar, pavyzdžiui, apkepintų baklažanų, būtų buvęs nuostabus vegetariškas vakarienės patiekalas, kurį būčiau paserviravusi su virtais ryžiais. Tuo tarpu šią tirštą ir kvapnią (ir aitrią!) sriubą aš patiekiau su greitai pagaminamomis plokščiomis duonelėmis, a la naan. Kai kepu indiškas duoneles, visuomet naudojuosi savo indės draugės Loraine iš Pietų Afrikos receptu – jį esu publikavusi savo knygoje „Nidos receptai: 10 metų drauge”

Šildanti, soti, tiršta vegetariška moliūgų ir burokėlių sriuba
naan duonelės
Patiekite sriubą su šviežiai iškeptomis duonelėmis, paskanintomis česnakiniu sviestu
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Trinta moliūgų ir burokėlių sriuba su kokosų pienu

Trinta moliūgų ir burokėlių sriuba su kokosų pienu


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

5 from 1 review

  • Užtruks: 60 min
  • Kiekis: 6 porc 1x
  • Dieta: Vegetariškas

Aprašymas

Ši sriuba galėtų būti ir indiškas karis, štai todėl patiekiau ją su greitai paruošiamomis plokščiomis duonelėmis (a la naan). Labai skanu, sotu ir puikiai šildo žvarbesnę dieną!


Ingredientai

 
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus ((arba sviesto))
  • 4 šaukšteliai juodųjų garstyčių grūdelių
  • 1 svogūnas ((supjaustytas kubeliais))
  • 2 cm imbiero šaknies gabalėlis ((susmulkintas))
  • 4 česnako skiltelės ((susmulkintos))
  • ½ šaukštelio Čili dribsnių ((arba pagal skonį))
  • 2 šaukšteliai malto cinamono
  • 2 šaukšteliai maltų kuminų
  • 4 šaukšteliai maltų ciberžolių
  • 800 g moliūgo ((be sėklų ir odelės, supjaustyto kubeliais))
  • 400 g burokėlių ((supjaustytų kubeliais))
  • 2 bulvės ((supjaustytos kubeliais) nedidelės)
  • 300 ml daržovių sultinio ((arba vandens))
  • 1 indelis kokosų pieno
  • 23 šaukšteliai cukraus ((arba pagal skonį))
  • druskos
  • 12 šaukšteliai tamarindų pastos ((arba pomidorų pastos) arba pagal skonį)
  • graikiško jogurto ((patiekti))

Instrukcijos

  1. Puode storesniu dugnu įkaitinkite aliejų ir suberkite garstyčių sėklas. Palaukite, kol jos ims spragsėti, tada sudėkite svogūnus ir kepinkite ant mažesnės ugnies maišydami, kol svogūnai suminkštės, truputį pradės karamelizuotis. Sudėkite imbierus ir česnakus, dar pakepinkite apie minutę, kol pasklis aromatas.
    Suberkite visus prieskonius – čili dribsnius, cinamoną, kuminus, ciberžoles, ir toliau kepinkite maišydami, kad neprisviltų.
  2. Sudėkite į puodą moliūgus, burokėlius ir bulves, dar trumpai pakepinkite maišydami, tada supilkite sultinį ir kokosų pieną. Daržovės turi būti maždaug 2cm panirę skystyje, jei skysčio mažiau, papildomai įpilkite vandens arba sultinio.
    Virkite apie 30-40 minučių, arba kol daržovės bus visiškai minkštos. Sutrinkite sriubą blenderiu, vėl užkaiskite, įberkite cukraus ir druskos, įmaišykite tamarindų pastos (arba pomidorų pastos) pagal skonį. Sriuba turėtų būti tiršta, koncentruoto saldžiarūgščio skonio.
    Patiekite su šaukšteliu jogurto ir su indiškomis duonelėmis (a la naan).
  • Paruošimo laikas: 15 min
  • Gaminimo laikas: 40 min
  • Kategorija: Sriubos
  • Metodas: Virta
  • Virtuvė: Indijos

Komentarų apie "Trinta moliūgų ir burokėlių sriuba, panaši į indišką karį": 4

  1. Asta:

    Išbandyta. Puiki sriubytė! Jau vien spalva kokia! Bulvių nedėjau, tik burokėlį ir moliūgą, – patiko visiems ragavusiems, net ir moliūgų sriubos nestipriam mėgėjui😀. Ačiū, Nida, už receptą!

  2. Nida Degutienė:

    Džiaugiuosi, Rasa:) Kviečiu išmėginti ir indišką moliūgų sriubą, tik ką pasidalinau receptu. Turėtų patikti taip pat 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė