Moliūgų ir burokėlių kombinacijos pati vargu ar būčiau sugalvojusi – tokią sriubą išvirė vienas Australijos Master Chef TV projekto dalyvių. Aš taip „užsikabinau” ant šios minties, kad iškart puoliau į virtuvę paeksperimentuoti. Rezultatas nudžiugino, juoba už lango kaip tik stūgavo vėjas ir labai norėjosi kažko šildančio, jaukaus, kvapnaus ir pasotinančio. 

Trintos sriubos rudenį turėtų būti privalomas namų elementas, kaip įjungtas šildymas, patikimas internetas ir sandarūs langai 🙂 Trintos sriubos, mano įsitikinimu, privaloma turėti namuose visada, kad bet kas parėjęs sužvarbęs ir pavargęs, galėtų pasišildyti dubenėlį ir akimirksniu sušilti… Neįsivaizduoju nieko jaukesnio, nei namai, kvepiantys sriuba arba šviežiai iškeptu pyragu. 

Tad siunčiu jums linkėjimus ir receptą, kuris nutransportuos jus į saulėtą Indiją:) Prieskoniai čia gana įprasti (netikiu, jog jų neturite savo spintelėse), tačiau sukursite artimą autentikai skonį. Man ši tiršta sriuba net priminė indišką karį, jei būčiau įmaišiusi avinžirnių ar, pavyzdžiui, apkepintų baklažanų, būtų buvęs nuostabus vegetariškas vakarienės patiekalas, kurį būčiau paserviravusi su virtais ryžiais. Tuo tarpu šią tirštą ir kvapnią (ir aitrią!) sriubą aš patiekiau su greitai pagaminamomis plokščiomis duonelėmis, a la naan. Kai kepu indiškas duoneles, visuomet naudojuosi savo indės draugės Loraine iš Pietų Afrikos receptu – jį esu publikavusi savo knygoje „Nidos receptai: 10 metų drauge”

Šildanti, soti, tiršta vegetariška moliūgų ir burokėlių sriuba
naan duonelės
Patiekite sriubą su šviežiai iškeptomis duonelėmis, paskanintomis česnakiniu sviestu
Print Recipe
Trinta moliūgų ir burokėlių sriuba su kokosų pienu
Ši sriuba galėtų būti ir indiškas karis, štai todėl patiekiau ją su greitai paruošiamomis plokščiomis duonelėmis (a la naan). Labai skanu, sotu ir puikiai šildo žvarbesnę dieną!
Trinta moliūgų ir burokėlių sriuba su kokosų pienu
Course Sriubos
Virtuvė Indijos
Raktažodis burokėliai, moliūgai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 40 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Sriubos
Virtuvė Indijos
Raktažodis burokėliai, moliūgai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 40 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Trinta moliūgų ir burokėlių sriuba su kokosų pienu
Procesas
  1. Puode storesniu dugnu įkaitinkite aliejų ir suberkite garstyčių sėklas. Palaukite, kol jos ims spragsėti, tada sudėkite svogūnus ir kepinkite ant mažesnės ugnies maišydami, kol svogūnai suminkštės, truputį pradės karamelizuotis. Sudėkite imbierus ir česnakus, dar pakepinkite apie minutę, kol pasklis aromatas. Suberkite visus prieskonius - čili dribsnius, cinamoną, kuminus, ciberžoles, ir toliau kepinkite maišydami, kad neprisviltų.
  2. Sudėkite į puodą moliūgus, burokėlius ir bulves, dar trumpai pakepinkite maišydami, tada supilkite sultinį ir kokosų pieną. Daržovės turi būti maždaug 2cm panirę skystyje, jei skysčio mažiau, papildomai įpilkite vandens arba sultinio. Virkite apie 30-40 minučių, arba kol daržovės bus visiškai minkštos. Sutrinkite sriubą blenderiu, vėl užkaiskite, įberkite cukraus ir druskos, įmaišykite tamarindų pastos (arba pomidorų pastos) pagal skonį. Sriuba turėtų būti tiršta, koncentruoto saldžiarūgščio skonio. Patiekite su šaukšteliu jogurto ir su indiškomis duonelėmis (a la naan).

Komentarų apie "Trinta moliūgų ir burokėlių sriuba, panaši į indišką karį": 2

  1. Nida Degutienė:

    Džiaugiuosi, Rasa:) Kviečiu išmėginti ir indišką moliūgų sriubą, tik ką pasidalinau receptu. Turėtų patikti taip pat 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *