Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Trinta bulvių ir porų sriuba su porų traškučiais 


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Donna Hay

Ingredientai

 
  • 50g sviesto
  • 4 porai (tik baltosios dalys – žalias panaudosite, kai virsite daržovių arba paukštienos sultinį), smulkiai supjaustyti griežinėliais
  • 1kg bulvių, supjaustytų gabalėliais
  • 2 stiklinės (500ml) vištienos arba daržovių sultinio (pvz., iš šio recepto)
  • 2 stiklinės (500ml) vandens
  • Apie 2 stiklinės (500ml) pieno
  • Druskos, juodųjų pipirų

Porų traškučiams

  • 34 šaukštai aliejaus
  • 1 poras (tik balta dalis) supjaustytas labai plonais griežinėliais

Instrukcijos

  1. Dideliame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite porus. Kepinkite ant vidutinės ugnies maišydami apie 5-8 minutes, kol porai taps visiškai minkšti, tačiau neims ruduoti. Suberkite pjaustytsas bulves, supilkite sultinį ir vandenį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir uždengę virkite apie 20 minučių, kol bulvės bus minkštos.
  2. Per tą laiką pasigaminkite porų traškučius: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame skrudinkite porų griežinėlius, apversdami, kol jie paruduos ir taps traškūs. Žnyplėmis išimkite juos iš keptuvės ir paskleiskite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Palikite atvėsti.
  3. Išvirusią sriubą elektriniu mikseriu sutrinkite iki vientisos kreminės masės. Supilkite pakaitintą pieną (iki norimos konsistencijos), pasūdykite ir įberkite pipirų. Puodą trumpam užkaiskite ir pašildykite.
  4. Patiekite sriubą dubenėliuose, pabarstydami porų traškučiais ir pašlakstydami baravykų aliejumi.