Porai ir bulvės: ar gali būti paprastesni ingredientai sriubai?? Pritaikę keletą triukų galite šią sriubą paversti „restoraniniu” patiekalu! Sutrinkite ją iki vientisos masės, prieš patiekdami pabarstykite skrudintais porų traškučiais, ir pašlakstykite keliais lašais trumų aliejaus. Neturite trumų aliejaus? O gal užsiliko keletas džiovintų baravykų iš Dzūkijos miškų? Tuomet pasigaminkite džiovintų baravykų aliejaus, kuris tikrai bus ne prastesnis nei itališkas trumų gardėsis…

Trinta porų sriuba
Trinta porų sriuba
Džiovintų baravykų aliejus
Kaip pasigaminti aromatingą džiovintų baravykų aliejų
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 10g džiovintų baravykų
  2. 1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
Instrukcijos
  1. Suberkite džiovintus baravyus į aliejų ir kaitinkite ant silpnos ugnies 10 minučių (jokiais būdais neperkaitinkite, kad aliejus nepradėtų svilti ir rūkti). Nukoškite per sietelį, grybus išmeskite. Štai ir pasigaminote baravykų aliejų!
Adapted from The New Classic
Adapted from The New Classic
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/
Trinta bulvių ir porų sriuba su porų traškučiais 
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 50g sviesto
  2. 4 porai (tik baltosios dalys - žalias panaudosite, kai virsite daržovių arba paukštienos sultinį), smulkiai supjaustyti griežinėliais
  3. 1kg bulvių, supjaustytų gabalėliais
  4. 2 stiklinės (500ml) vištienos arba daržovių sultinio (pvz., iš šio recepto)
  5. 2 stiklinės (500ml) vandens
  6. Apie 2 stiklinės (500ml) pieno
  7. Druskos, juodųjų pipirų
Porų traškučiams
  1. 3-4 šaukštai aliejaus
  2. 1 poras (tik balta dalis) supjaustytas labai plonais griežinėliais
Instrukcijos
  1. Dideliame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite porus. Kepinkite ant vidutinės ugnies maišydami apie 5-8 minutes, kol porai taps visiškai minkšti, tačiau neims ruduoti. Suberkite pjaustytsas bulves, supilkite sultinį ir vandenį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir uždengę virkite apie 20 minučių, kol bulvės bus minkštos.
  2. Per tą laiką pasigaminkite porų traškučius: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame skrudinkite porų griežinėlius, apversdami, kol jie paruduos ir taps traškūs. Žnyplėmis išimkite juos iš keptuvės ir paskleiskite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Palikite atvėsti.
  3. Išvirusią sriubą elektriniu mikseriu sutrinkite iki vientisos kreminės masės. Supilkite pakaitintą pieną (iki norimos konsistencijos), pasūdykite ir įberkite pipirų. Puodą trumpam užkaiskite ir pašildykite.
  4. Patiekite sriubą dubenėliuose, pabarstydami porų traškučiais ir pašlakstydami baravykų aliejumi.
Adapted from The New Classic
Adapted from The New Classic
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *