Porai ir bulvės: ar gali būti paprastesni ingredientai sriubai?? Pritaikę keletą triukų galite šią sriubą paversti „restoraniniu” patiekalu! Sutrinkite ją iki vientisos masės, prieš patiekdami pabarstykite skrudintais porų traškučiais, ir pašlakstykite keliais lašais trumų aliejaus. Neturite trumų aliejaus? O gal užsiliko keletas džiovintų baravykų iš Dzūkijos miškų? Tuomet pasigaminkite džiovintų baravykų aliejaus, kuris tikrai bus ne prastesnis nei itališkas trumų gardėsis…

Trinta porų sriuba
Trinta porų sriuba
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Džiovintų baravykų aliejus


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Donna Hay

Aprašymas

Kaip pasigaminti aromatingą džiovintų baravykų aliejų


Ingredientai

 
  • 10g džiovintų baravykų
  • 1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus

Instrukcijos

  1. Suberkite džiovintus baravyus į aliejų ir kaitinkite ant silpnos ugnies 10 minučių (jokiais būdais neperkaitinkite, kad aliejus nepradėtų svilti ir rūkti). Nukoškite per sietelį, grybus išmeskite. Štai ir pasigaminote baravykų aliejų!
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Trinta bulvių ir porų sriuba su porų traškučiais 


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Donna Hay

Ingredientai

 
  • 50g sviesto
  • 4 porai (tik baltosios dalys – žalias panaudosite, kai virsite daržovių arba paukštienos sultinį), smulkiai supjaustyti griežinėliais
  • 1kg bulvių, supjaustytų gabalėliais
  • 2 stiklinės (500ml) vištienos arba daržovių sultinio (pvz., iš šio recepto)
  • 2 stiklinės (500ml) vandens
  • Apie 2 stiklinės (500ml) pieno
  • Druskos, juodųjų pipirų

Porų traškučiams

  • 34 šaukštai aliejaus
  • 1 poras (tik balta dalis) supjaustytas labai plonais griežinėliais

Instrukcijos

  1. Dideliame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite porus. Kepinkite ant vidutinės ugnies maišydami apie 5-8 minutes, kol porai taps visiškai minkšti, tačiau neims ruduoti. Suberkite pjaustytsas bulves, supilkite sultinį ir vandenį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir uždengę virkite apie 20 minučių, kol bulvės bus minkštos.
  2. Per tą laiką pasigaminkite porų traškučius: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame skrudinkite porų griežinėlius, apversdami, kol jie paruduos ir taps traškūs. Žnyplėmis išimkite juos iš keptuvės ir paskleiskite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Palikite atvėsti.
  3. Išvirusią sriubą elektriniu mikseriu sutrinkite iki vientisos kreminės masės. Supilkite pakaitintą pieną (iki norimos konsistencijos), pasūdykite ir įberkite pipirų. Puodą trumpam užkaiskite ir pašildykite.
  4. Patiekite sriubą dubenėliuose, pabarstydami porų traškučiais ir pašlakstydami baravykų aliejumi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *