Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Trinta baltųjų šparagų sriuba


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

Ingredientai

 
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 23 didelės bulvės, nuskustos ir supjaustytos gabaliukais
  • 1 litras daržovių (arba vištienos) sultinio
  • Didelis pundas baltųjų šparagų su pašalintomis kietomis kotelių dalimis
  • 100ml 10% grietinėlės (arba riebesnės, jei neskaičiuojate kalorijų:))
  • Druskos, pipirų, tarkuoto muškato riešuto
  • Žalumynų papuošimui, traškios baltos duonos patiekimui

Instrukcijos

  1. Puode ištirpinkite sviestą ir jame apkepinkite svogūnus, tada suberkite bulves. Pakepinkite dar kelias minutes, maišydami. Supilkite karštą sultinį ir virkite uždengę tol, kol bulvės taps minkštos.
  2. Sudėkite šparagus (galite juos pasmulkinti, supjaustyti į 3-4 dalis), ir toliau virkite apie 2-3 minutes, kol šparagai suminkštės.
  3. Pabaigoje viską sutrinkite elektriniu trintuvu, įpilkite grietinėlę, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.
  4. Patiekiant papuoškite žalumynais ir pabarstykite muškato riešutu.

Mityba

  • Porcijos dydis: 4