Aprašymas
Jaukus, greitai paruošiamas vegetariškas patiekalas.
Ingredientai
- 2 saujos špinatų (galite naudoti ir šaldytus- prireiks apie 2 rutuliukų)
- 180g rikotos
- 90g feta sūrio, sutrupinto
- 60g parmezano, sutarkuoto
- 1 kiaušinis, suplaktas
- 50g džiūvėsėlių, plius dar apvolioti
- ½ citrinos nutarkuota žievelė
- Sviesto
Instrukcijos
Jei naudojate šviežius špinatus, juos nuplaukite, sudėkite į uodą su trupučiu verdančio vandens ir palaukite, kol špinatai suglebs. Tada perkelkite juos į kiauraindį, palaukite kol atvės ir gerai nuspauskite rankomis, ir galiausiai popieriniu rankšluosčiu. Smulkiai supjaustykite peiliu ir atidėkite į šalį.
Jei naudojate šaldytus špinatus, tiesiog paaukite, kol jie atitirps, nuspauskite skystį ir susmulkinkite.
Sudėkite į dubenį visus tris sūrius, kiaušinį,citrinos žievelę, špinatus ir džiūvėsius, įberkite grūstų pipirų (druskos turbūt neprireiks, nes pakaks sūrumo iš sūrių), ir sumaišykite, kol masė susijungs. Jei matote, kad masė skystoka, įberkite dar džiūvėsių: masė turi būti tokia, kad galėtumėte formuoti rutuliukus rankomis.
Šlapiomis rankomis suformuokite maždaug 1 šaukšto didumo rutuliukus.
Užkaiskite didelį puodą vandens, gerai pasūdykite. Šalia pasidėkite lėkštę su džiūvėsėliais apvoliojimui. Užkaiskite keptuvę ir įdėkite sviesto. Kai vanduo užvirs, atsargiai sudėkite į vandenį rutuliukus (greičiausiai prireiks kelių porcijų), ir kai tik jie iškils į paviršių, išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite ir dėkite į lėkštelę su džiūvėsėliais. Apvoliokite iš visų pusių ir iškart dėkite į keptuvę su sviestu. Apkepinkinkite rutuliukus iš visų pusių maždaug po 1 minutę (jei matote, kad sviestą sugėrė džiūvėsiai, įdėkite dar).
Patiekite iškart, su papildomai ištirpintu sviestu.
Pastabos
P. Bacchia, „Adriatico”
- Paruošimo laikas: 15 min
- Gaminimo laikas: 15 min
- Kategorija: Užkandžiai
- Metodas: Virta, kepta
- Virtuvė: Italijos