Tai turėjo būti vienas patiekalas iš Ottolengio knygos „Comfort”. Šiaip retai kada kuris nors receptas iš Ottolengio repertuaro nepavyksta, bet šis man jau sukėlė įtarimų skaitant aprašymą. Bemaišant ingredientus supratau, kad nuojauta manęs neapgavo, todėl ėmiau ir pakoregavau receptą taip, kad šis valgis nepavykti tiesiog negali. 

Kaip ir negali nepatikti net didžiausiems nevalgiukams!! Nepaisant to, kad savo mažų vaikų (nei anūkų) neturiu, puikiai pamenu, kiek kantrybės reikdavo, kai mano Rūtai būdavo galima įsiūlyti tik vieną iš šių dviejų patiekalų: kiaušinį arba dešrelę. Na ir dar blynelius su varške 🙂 Net neabejoju, kad tokie traškūs paplotėliai su tąsiu sūriu viduje jai būtų patikę 🙂 

Man dar svarbu tai, kad šiems paplotėliams sunaudosite visokius šaldytuvo likučius – virtus vakarykščius ryžius, getos sūrio gabaliuką, nesuvalgytos mocarelos kampelį (paeksperimentuokite ir su kitokiais kietaisiais sūriais – turėtų tikti). Patiekite šiuos paplotėlius su kokiu nors saldžiu čili padažu, pvz. lietuvišku iš Buga’s kolekcijos. Arba galite pasigaminti savo saldų čili džemą, tuomet turėsite skanaus pagardo visada po ranka, kada tik beprireiks. 

Traškūs ryžių paplotėliai su žirneliais ir sūriu
Traškūs ryžių paplotėliai su žirneliais ir sūriu
Vegetariški ryžių paplotėliai
Vegetariški paplotėliai labai skanūs šilti, bet tiks ir pietų dėžutei
Patiekite su kokiu nors saldžiu čili padažu
Print Recipe
Traškūs ryžių paplotėliai iš likučių
Šiam nesudėtingam užkandžiui sunaudosite virtų ryžių likučius. Eksperimentuokite į sveikatą keisdami ingredientus, tik leiskite paplotėliams gerai apskrusti prieš pradėdami juos vartyti, antraip jie tikrai pabirs keptuvėje.
Traškūs ryžių paplotėliai iš likučių
Virtuvė Lietuvos, Fusion
Raktažodis ryžiai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 12 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Virtuvė Lietuvos, Fusion
Raktažodis ryžiai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 12 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Traškūs ryžių paplotėliai iš likučių
Procesas
  1. Visus išvardintus ingredientus sumaišykite dubenėlyje (išskyrus sviestą kepti), miltų įdėkite pagal poreikį, jei matote, kad masė pernelyg skysta ir nesulimpa, įdėkit daugiau. Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus, kuo tampriau juos suspausdami, kad ingredientai suliptų (masė visvien bus biri, tad formuosis gana sunkiai). Suplokite rutuliukus padarydami plokščius paplotėlius (kuo mažesni, tuo bus lengviau) ir sudėkite į skardelę. Padėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sutvirtėtų (jei neturit laiko, tai tiek to, tiks ir be šaldytuvo).
  2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą - sviesto dėkite nemažai, nes paplotėliai turėtų skrusti. Labai atsargiai perkelkite paplotėlius į keptuvę ir kepinkite ant vidutinės kaitros apie 6 minutes, niekaip jų nejudindami, kol apačia tikrai gerai apskrus (tik taip galėsite juos apversti, antraip jie trupės ir byrės verčiant). Atsargiai apverskite kita puse ir kepinkite dar tiek pat - apie 6 minutes, arba kol gražiai aprskrus. Iškeptus paplotėlius sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalai. Patiekite su kokiu nors saldžiu ar saldžiarūgščiu čili padažu.
Pastabos
Recepto idėja - Ottolenghi Comfort, mano gerokai adaptuota. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *