5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė
5 from 1 review
Ingredientai
1 stiklinė bolivinių balandų (kynva) kruopų
2 kiaušiniai
1/2 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
1/2 stiklinės miltų
4–5 šaukštai džiūvėsių pavoliojimui kepant
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
4 žali svogūnų laiškai, labai smulkiai sukapoti
Druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Aliejaus kepimui
Instrukcijos
Bolivines balandas išvirkite 2 stiklinėse pasūdyto vandens (virkite uždengę, ant siplnos ugnies, apie 12-15). Visiškai atšaldykite. Galite kruopas pasiruošti iš vakaro ir laikyti jas šaldytuve.
Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius ir sudėkite virtas kruopas, tarkuotą sūrį, miltus, svogūnų laiškus, druską ir pipirus. Viską išmaišykite, tik labai nemaigykite, kad nesusitrintų kruopos.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jame skrudinkite paplotėlius kol gražiai parus, iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte riebalus.