Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Traškūs bolivinių balandų paplotėliai


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

5 from 1 review

Ingredientai

 
  • 1 stiklinė bolivinių balandų (kynva) kruopų
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
  • 1/2 stiklinės miltų
  • 45 šaukštai džiūvėsių pavoliojimui kepant
  • 1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
  • 4 žali svogūnų laiškai, labai smulkiai sukapoti
  • Druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Aliejaus kepimui

Instrukcijos

  1. Bolivines balandas išvirkite 2 stiklinėse pasūdyto vandens (virkite uždengę, ant siplnos ugnies, apie  12-15). Visiškai atšaldykite. Galite kruopas pasiruošti iš vakaro ir laikyti jas šaldytuve.
  2. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius ir sudėkite virtas kruopas, tarkuotą sūrį, miltus, svogūnų laiškus, druską ir pipirus. Viską išmaišykite, tik labai nemaigykite, kad nesusitrintų kruopos.
  3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jame skrudinkite paplotėlius kol gražiai parus, iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte riebalus.
  4. Pateikite su mėgstamais padažais arba grietine.