Pieną supilkite į puodą storu dugnu, suberkite pusę kiekio cukraus ir užkaiskite.
Kiaušinių trynius išsukite su likusiu cukrumi iki baltos purios masės. Kai pienas priartės prie virimo temperatūros, nukelkite nuo ugnies ir samčiu pilkite pamažu karšto pieno porciją į trynių mišinį ir nuolat maišykite. Kai supilsite apie 2-3 samčius, pašilusią trynių masę supilkite atgal į puodą su likusiu pienu ir vėl puodą užkaiskite. Ant silpnos ugnies virinkite masę, nuolatos intensyviai maišydami, tik jokiais būdais neleiskite užvirti, nes gausis omletas:) Kai masė sutirštės tiek, kad perbraukus pirštu per medinio šaukšto nugarėlę liks juosta, kuri nepasidengs mase, tai ženklas, kad tirštumas tinkamas. Įmaišykite grietinėlę ir įstatykite į indą su ledukais, kad kuo skubiau atvėstų. Laikas nuo laiko pamaišykite, kad nesusidarytų plėvelė.
Šią masę padalinkite į dvi lygias dalis. Į pirmą dalį įmaišykite produktus, nurodytus sąraše.
Viską gerai sumaišykite. Indą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad visiškai atšaltų (geriausia – per naktį arba visai parai).
Įantrą dalį ledų įmaišykite produktus, nurodytus sąraše.
Gerai sumaišykite (geriausia mikseriu, kad visi ingredientai gerai susijungtų). Indą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad visiškai atšaltų (geriausia – per naktį arba visai parai).
Gerai atšalusią ledų masę (vieną, paskui kitą) supilkite į ledų gaminimo mašiną ir išsukite iki reikiamos konsistencijos. Supilkite į gerai atšaldytą indą ir iškart dėkite į šaldymo kamerą. Kol sukate baltąją masę, rudąją laikykite šaldytuve. Kai sukate rudąją masę, balta jau turi stovėti šaldiklyje. Primenu, kad ledų mašina nėra būtina gaminant ledus – galite gauti tokį patį rezultatą, jei ledų masę patalpinsite į šaldiklį ir jai stingstant maždaug kas pusvalandį gerai sumaišysite šaukštu, kol visiškai sušals.
Paruoškite šokolado padažą
Lengvai pašidykite grietinėlę ir joje ištirpinkite šokolado gabalėlius, nuolat maišant, kad pamažu tirptų. Atvėsinkite, laikas nuo laiko pamaišydami.
Pabaikite gaminti ledus
Gilios formos dugne išdėliokite amaretti sausainėlių sluoksnį. Tada pakaitomis dėkite tirštą baltų ledų ir rudų ledų masę, kartkartėmis palaistant šokolado kremu. Kai pripildysite pusę formos, išdėliokite dar vieną sluoksnį amaretti sausainių. Vėl pilkite baltą masę pakaitomis su ruda, palaistant šokoladiniu kremu. Pačiame viršuje išdėliokite likusius amaretti sausainius. Viršų uždenkite pergamentiniu popieriumi (kad neišdžiūtų ledai) ir iškart užšaldykite.
Prieš patiekiant gausiai pabarstykite kakava. Jei ledai labai stipriai įšalę, prieš patiekiant keletą minučių palaikykite juos kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.