Kas jau kas, o italai yra tikri miltų virtuozai! Jūs tik pažiūrėkit į tuos kalnus picų, pastos, fokačių, kuriuos jie kasdien prigamina (ir suvalgo!! ir liekni lieka!! 🙂 ), ir įsitikinsite, kad nėra pasauly tautos, kuri italus miltų klausimu aplenktų! 🙂

O ar jums teko kada nors ragauti itališkų sausainių, kurie be standartinių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus- savo sudėtyje dar turi ir…vyno? Tai kuklieji taralli, kurie yra pats geidžiamiausias elementas pirštais valgomų užkandžių lėkštėje, ir kuriuos pagaminti sugebėtų pirmokas. Jie, beje, žydiškų beigelių pusbroliai, nes ruošiami labai panašiai, pirma apverdant ir tik tada kepant. 

Taralli gali būti saldūs arba pikantiški, man artimesnė sūrioji versija. Dar man labai patinka išraiškingas pankolio sėklų aromatas. Pankolio sėklos labai dažnai dedamos į itališkus patiekalus, ypač dažnai pankolio sėklomis gardinamos dešrelės ir kiti mėsiški valgiai. Sėklas, beje, prieš suberdami į šių sausainėlių tešlą, galite pagrūsti grūstuvėje, taip dar labiau atsiskleis jų anyžinis skonis. 

Taralli on a snack board
Taralli – pikantiški itališki sausainėliai
Italian savoy crackers with fennel and wine
Itališki sausainiai su vynu ir pankoliais – labiausiai tinkami su šaltais užkandžiais
Taralli Italian crispy cookies on a board with olives and oil
Taralli – kuklūs trapūs pikantiški itališki sausainėliai
Print Recipe
Itališki trapūs sausainiai su vynu ir pankoliais
Trapūs pikantiški sausainiai, nuostabiai tinkantys su taure vyno ar gabalėliu sūrio - taralli al vino
Itališki pikantiški sausainiai su pankoliais
Course Užkandžiai
Virtuvė Italian
Raktažodis kepiniai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Italian
Raktažodis kepiniai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Itališki pikantiški sausainiai su pankoliais
Procesas
  1. Iš išvardintų ingredientų suminkykite elastingą minkštą tešlą (minkykite bent 4-5 minutes, taip miltuose esantis glitimas aktyvuosis ir sausainiai bus minkštesni). Įsukite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite pastovėti apie pusvalandį.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Didelę kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Užkaiskite didelį puodą vandens.
  3. Tešlą padalinkite į 40 gabalėlių, kiekvieną tarp rankų iškočiokite į virvelę, sujunkite virvelės galus, padarydami "kilpelę". Sudėliokite jau padarytus sausainius į skardą.
  4. Užkaiskite didelį puodą vandens. Kai vanduo užvirs, dėkite sausainius (neperkraudami puodo) į verdantį vandenį ir virkite apie 2 minutes, arba kol sausainiai iškils į paviršių. Išgriebkite juos kiaurasamčiu ir dėkite atgal į tą pačią kepimo skardą. Apvirtus sausainius pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes, arba kol gražiai apskrus.
Pastabos

Recepto šaltinis - SBS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *