Kas jau kas, o italai yra tikri miltų virtuozai! Jūs tik pažiūrėkit į tuos kalnus picų, pastos, fokačių, kuriuos jie kasdien prigamina (ir suvalgo!! ir liekni lieka!! 🙂 ), ir įsitikinsite, kad nėra pasauly tautos, kuri italus miltų klausimu aplenktų! 🙂
O ar jums teko kada nors ragauti itališkų sausainių, kurie be standartinių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus- savo sudėtyje dar turi ir…vyno? Tai kuklieji taralli, kurie yra pats geidžiamiausias elementas pirštais valgomų užkandžių lėkštėje, ir kuriuos pagaminti sugebėtų pirmokas. Jie, beje, žydiškų beigelių pusbroliai, nes ruošiami labai panašiai, pirma apverdant ir tik tada kepant.
Taralli gali būti saldūs arba pikantiški, man artimesnė sūrioji versija. Dar man labai patinka išraiškingas pankolio sėklų aromatas. Pankolio sėklos labai dažnai dedamos į itališkus patiekalus, ypač dažnai pankolio sėklomis gardinamos dešrelės ir kiti mėsiški valgiai. Sėklas, beje, prieš suberdami į šių sausainėlių tešlą, galite pagrūsti grūstuvėje, taip dar labiau atsiskleis jų anyžinis skonis.
Porcijos |
vnt
|
- 250 g miltų
- 1 šaukštelis druskos dribsnių
- 100 ml balto vyno
- 100 ml Alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai pankolių sėklų (fennel) - galite šiek tiek pagrūsti grūstuvėje
Ingredientai
|
|
- Iš išvardintų ingredientų suminkykite elastingą minkštą tešlą (minkykite bent 4-5 minutes, taip miltuose esantis glitimas aktyvuosis ir sausainiai bus minkštesni). Įsukite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite pastovėti apie pusvalandį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Didelę kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Užkaiskite didelį puodą vandens.
- Tešlą padalinkite į 40 gabalėlių, kiekvieną tarp rankų iškočiokite į virvelę, sujunkite virvelės galus, padarydami "kilpelę". Sudėliokite jau padarytus sausainius į skardą.
- Užkaiskite didelį puodą vandens. Kai vanduo užvirs, dėkite sausainius (neperkraudami puodo) į verdantį vandenį ir virkite apie 2 minutes, arba kol sausainiai iškils į paviršių. Išgriebkite juos kiaurasamčiu ir dėkite atgal į tą pačią kepimo skardą. Apvirtus sausainius pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes, arba kol gražiai apskrus.