Tel Avive pastaruoju metu visi gurmanai geriausiai žino vieną pavadinimą – TAIZU. Tai prieš metus įkurtas fusion stiliaus restoranas su be galo intriguojančia atsiradimo istorija, didžiausiomis iki šiol investicijomis (virš 8mln šekelių, arba apie 6mpn litų), skaniausiu maistu ir geriausiu 2013-aisiais pripažintu šefu. Šiandien Taizu šventė gimtadienį, į kurį pakvietė ir mane!!! Kokia garbė ir netikėtumas:)

Taizu-25_LR Taizu-24_LR

Plačiau apie Taizu skaitykite viename artimiausių „Stiliaus” žurnalo numerių, o tuo tarpu – teezer’is. Žvilgtelkit į šios gurmanų mekos vidų bent akies krašteliu.

Taizu-3_LR

Taizu nusprendė savo gimtadienį paminėti savo svečiams pateikiant Azijos gatvės maisto patiekalų gamą. Visas interjeras virto triukšminga kokio nors Saigono gatve:) Su skambaliukais, švilpukais, varpeliais, šūkčiojimais ir…. geriausiu DJ su modernia azijietiška disko muzika:)

Taizu-7_LR

Taizu-5_LR

Taizu-6_LR

Taizu-8_LR

Tai anaiptol nebuvo Lietuvos standartais suprantamas gimtadienio vakarėlis „žvaigždėms”, kur sukinėjasi fotografai ir ieško, ar atėjo etatiniai žurnalų veidai, kad padarytų nuotrauką:) Paparacio (be manęs:)) čia nebuvo nei vieno, o svečiai sėdėjo prie staliukų ir tiesiog mėgavosi specialiai gimtadieniui sukurtais patiekalais iš šventiško meniu.

Taizu-17_LR

Tereikėjo pasirinkti po patiekalą iš trijų grupių, o viskuo kitu pasirūpino šiaudinėmis kepurėmis pasipuošę padavėjai (išpuošti specialiu makiažu) ir pats šefas.

Taizu-12_LR

Tradiciškai vakarienės pradžai – steam buns su aštriu šviežių pomidorų ir degintų baklažanų pagardu. Ir traškūs konusai su šviežio tuno tartaru.

Taizu-22_LR

 

Taizu-21_LR

Pirmam rateliui užsisakėm tuno sašimio, geltonojo tuno tartaro ir krevečių salotų. Krevečių salotos buvo be konkurencijos geriausios, pagardintos saldžiarūgščiu padažu, riešutais, įmantriais vietnamietiškais bazilikais ir kitomis žolėmis.

Taizu-28_LR

Taizu-30_LR

Taizu-32_LR

Antras ratelis buvo skirtas egzotikai – tandoori omarui ir springrolams su krevetėmis ir aromatingomis žolėmis.

Taizu-37_LR

Taizu-33_LRPo tiek maisto jau būtų buvę galima eiti namo, bet tai dar nebuvo pabaiga:) Muzika vis garsėjo, plokšteles sukantis dj’jus leido vis trankesnius kūrinius, trepsėt pradėjo ne vie padavėjai ir virtuvės darbuotojai, bet ir įsismaginę klientai:)

Taizu-48_LR Taizu-40_LR

Tada atkeliavo mūsų trečio rato patiekalai – žuvis su naminiais ryžių makaronais ir krevečių curry.

Taizu-43_LR

Taizu-45_LR

Vakarėlis tik įsisiūbavo – į salę rinkosi vis nauji svečiai, virtuvė dirbo pilnu pajėgumu, o tokie kaip mes, kurie stengiasi vakarieniauti iki 21:00 val., jau ruošėsi namo:)

Taizu-54_LR

Taizu-58_LR

Taizu-47_LR

Kad kelias nedulkėtų svetingi šeimininkai dar siūlė specialios degtinės stiklelį:)

Taizu-70_LRTik labiau nei degtinė mane žavėjo desertas – lietiniai blyneliai su bananais, karameliniu padažu, braškėmis ir starfruit žvaigždėmis – Banana Lotti. Tikros Užgavėnės:)

Taizu-10_LRNežinau kodėl tai, kas gera, turi pabaigą. Šitas vakarėlis dėl manęs galėjo tęstis amžinai:) Bet džiuginanti naujiena ta – kad mudu su Taizu šefu, pasirodo, esame gimę tą pačią dieną. Tad susitarėm, kad ne už ilgo ir vėl pasimatysim:)

Taizu-66_LR

Komentarų apie "TAIZU – geriausio Izraelio restorano – gimtadienis": 6

  1. Nida:

    Iš tiesų, Rima… Stebėtina stiliasu harmonija – ir lėkštėje, ir sienose, ir net muzikoje:) Tikrai buvo super.

  2. Rima:

    Kaip viskas skoninga, harmoninga! Vien us nuotrauku ir tavo apeasymo, galima isivaizduoti, koki gardu vakara turejai:)

  3. Nida:

    Ačiū Lina, ačiū Simona:) Dusia, apie visa tai ir dar daugiau bus parašyta mano straipsnyje „Stiliuje”:) Ne be reikalo Yuvalis buvo išrinktas metų šefu 2013!:)

  4. dusia:

    PUIKUS VAKARAS!SHEFAS JUVAL BEN NERIJA TARNAVO IZRAELIO KARIUOMENES ORKESTRE ,PASKUI BUVO „HERBERT SAMUEL” SEFU O DABAR „TAIZU”
    MUZIKANTAS=SEFAS.?

  5. Simona:

    Nuostabu!!! Kokios nuotraukos! Čia ne vienas turbūt norėtų pabūti….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *