Tel Avive pastaruoju metu visi gurmanai geriausiai žino vieną pavadinimą – TAIZU. Tai prieš metus įkurtas fusion stiliaus restoranas su be galo intriguojančia atsiradimo istorija, didžiausiomis iki šiol investicijomis (virš 8mln šekelių, arba apie 6mpn litų), skaniausiu maistu ir geriausiu 2013-aisiais pripažintu šefu. Šiandien Taizu šventė gimtadienį, į kurį pakvietė ir mane!!! Kokia garbė ir netikėtumas:)
Plačiau apie Taizu skaitykite viename artimiausių „Stiliaus” žurnalo numerių, o tuo tarpu – teezer’is. Žvilgtelkit į šios gurmanų mekos vidų bent akies krašteliu.
Taizu nusprendė savo gimtadienį paminėti savo svečiams pateikiant Azijos gatvės maisto patiekalų gamą. Visas interjeras virto triukšminga kokio nors Saigono gatve:) Su skambaliukais, švilpukais, varpeliais, šūkčiojimais ir…. geriausiu DJ su modernia azijietiška disko muzika:)
Tai anaiptol nebuvo Lietuvos standartais suprantamas gimtadienio vakarėlis „žvaigždėms”, kur sukinėjasi fotografai ir ieško, ar atėjo etatiniai žurnalų veidai, kad padarytų nuotrauką:) Paparacio (be manęs:)) čia nebuvo nei vieno, o svečiai sėdėjo prie staliukų ir tiesiog mėgavosi specialiai gimtadieniui sukurtais patiekalais iš šventiško meniu.
Tereikėjo pasirinkti po patiekalą iš trijų grupių, o viskuo kitu pasirūpino šiaudinėmis kepurėmis pasipuošę padavėjai (išpuošti specialiu makiažu) ir pats šefas.
Tradiciškai vakarienės pradžai – steam buns su aštriu šviežių pomidorų ir degintų baklažanų pagardu. Ir traškūs konusai su šviežio tuno tartaru.
Pirmam rateliui užsisakėm tuno sašimio, geltonojo tuno tartaro ir krevečių salotų. Krevečių salotos buvo be konkurencijos geriausios, pagardintos saldžiarūgščiu padažu, riešutais, įmantriais vietnamietiškais bazilikais ir kitomis žolėmis.
Antras ratelis buvo skirtas egzotikai – tandoori omarui ir springrolams su krevetėmis ir aromatingomis žolėmis.
Po tiek maisto jau būtų buvę galima eiti namo, bet tai dar nebuvo pabaiga:) Muzika vis garsėjo, plokšteles sukantis dj’jus leido vis trankesnius kūrinius, trepsėt pradėjo ne vie padavėjai ir virtuvės darbuotojai, bet ir įsismaginę klientai:)
Tada atkeliavo mūsų trečio rato patiekalai – žuvis su naminiais ryžių makaronais ir krevečių curry.
Vakarėlis tik įsisiūbavo – į salę rinkosi vis nauji svečiai, virtuvė dirbo pilnu pajėgumu, o tokie kaip mes, kurie stengiasi vakarieniauti iki 21:00 val., jau ruošėsi namo:)
Kad kelias nedulkėtų svetingi šeimininkai dar siūlė specialios degtinės stiklelį:)
Tik labiau nei degtinė mane žavėjo desertas – lietiniai blyneliai su bananais, karameliniu padažu, braškėmis ir starfruit žvaigždėmis – Banana Lotti. Tikros Užgavėnės:)
Nežinau kodėl tai, kas gera, turi pabaigą. Šitas vakarėlis dėl manęs galėjo tęstis amžinai:) Bet džiuginanti naujiena ta – kad mudu su Taizu šefu, pasirodo, esame gimę tą pačią dieną. Tad susitarėm, kad ne už ilgo ir vėl pasimatysim:)
Iš tiesų, Rima… Stebėtina stiliasu harmonija – ir lėkštėje, ir sienose, ir net muzikoje:) Tikrai buvo super.
Kaip viskas skoninga, harmoninga! Vien us nuotrauku ir tavo apeasymo, galima isivaizduoti, koki gardu vakara turejai:)
Ačiū Lina, ačiū Simona:) Dusia, apie visa tai ir dar daugiau bus parašyta mano straipsnyje „Stiliuje”:) Ne be reikalo Yuvalis buvo išrinktas metų šefu 2013!:)
PUIKUS VAKARAS!SHEFAS JUVAL BEN NERIJA TARNAVO IZRAELIO KARIUOMENES ORKESTRE ,PASKUI BUVO „HERBERT SAMUEL” SEFU O DABAR „TAIZU”
MUZIKANTAS=SEFAS.?
Nuostabu!!! Kokios nuotraukos! Čia ne vienas turbūt norėtų pabūti….
Wow! Ka cia daugiau ir bepridesi 🙂