Taip norisi bent trumpam sustoti, atsikvėpti nuo prieššventinio darbų maratono… Kasdien ryte atsisėdu ir surašau ilgą paklodę darbų, kuriuos privalau nuveikti per dieną. Su viltimi, kad rytoj tų užduočių bus mažiau. Tačiau kitą dieną – toks pats ilgas sąrašas. Jau kitų darbų darbelių…
Labiausia, ko norisi tokiomis pašėlusiomis dienomis,- tai jaukaus, kvapnaus, šildančio, raminančio naminio maisto. Tokio, dėl kurio nereiktų lakstyti po parduotuves ieškant ingredientų. Tokio, kad netektų valandas prakaituoti virtuvėje, o paskui dar tiek pat tvarkytis ir plauti indų. Tokio, kuris būtų maistingas, bet kartu tiktų advento laikotarpiui. Tokio, kuris savo skoniu sugrąžintų į šiltą saulėtą vasarą.
Sakote, noriu pernelyg daug viename?:) Žinokit, būtent toks patiekalas šiandien garavo ant mūsų stalo – tirštas tailandietiškas vegetariškas karis. Sugaišau vos 15 minučių, nes nereikėjo ištisas valandas virti pupelių ir avinžirnių – jas panaudojau konservuotas. Globus, beje, vienas mano mėgstamiausių konservuotų produktų prekinių ženklų, turi visą gamą vakuuminėje pakuotėje uždarytų gėrybių, kurios išgelbėja tada, kai skubu. Beje, kaip tik vyksta žaidimas, kuriame labai verta sudalyvauti, nes ten tikrai sninga prizais! Tiesiog pirkdami konservuotus žirnelius, lęšius, pupeles, avinžirnius ar kitokią Globus produkciją, griebkite tas pakuotes, kurios turi žaidimo etiketes (nes gali prekybos centrų lentynose pasitaikyti ir senesnių indelių, su etiketėmis be žaidimo kodų), tikrinkitės ar laimėjot, ir registruokitės pagrindiniam prizui laimėti – svajonių kelionei!!!
Laimėsit kelionę, ar ne, – bus matyt:) Tačiau labai brangaus laiko su Globus produkcija jau tikrai laimėjot:) Todėl likusį galėsit skirti, pavyzdžiui, naminių kūčiukų kepimui, arba imbierinių sausainių gaminimui. Juk iki Kūčių liko tik 10 dienų….
Tailandietiškas karis su moliūgais, pupelėmis ir avinžirniais
2 asm.
- 1/2 indelio konservuotų avinžirinių (naudojau Globus)*
- 1/2 indelio konservuotų sviestinių pupelių (naudojau Globus)*
- 1 mažas pakelis kokosų pieno (200ml)
- 1 šaukštelis raudonojo tailandietiško kario pastos (jei neturite, pakeiskite šaukšteliu tarkuotos imbiero šaknies ir šaukšteliu trinto česnako)
- 1 mažas svogūnas, supjaustytas kubeliais
- 300 g moliūgo, supjaustyto mažo kąsnio kubeliais (gausis apie 2 stiklinės)
- 1/2 šaukštelio ciberžolės
- 1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos
- 1/2 stiklinės sultinio (arba vandens, jei neturite)
- didelė sauja jaunų špinatų lapelių
- Čili pipiro – pagal skonį
- Žuvies padažo – pagal skonį (jei neturite, keiskite druska)
- patiekimui: kalendrų lapeliai, laimas, išvirti ryžiai
Puode storu dugnu arba gilesnėje keptuvėje pakaitinkite 2 šaukštus kokosų pieno kartu su raudonojo kario pasta (arba, jei neturite – tarkuotą imbiero šaknį ir trintus česnakus). Suberkite svogūnus ir moliūgus, ir maišydami kaitinkite porą minučių. Suberkite ciberžoles ir papriką, supilkite likusį kokosų pieną, suberkite konservuotus avinžirnius ir pupeles, įpilkite sultinio, ir virinkite ant nedidelės ugnies, kol moliūgas taps minkštas (priklausomai nuo moliūgo rūšies, užtruksite apie 8-15 minučių). Pačioje pabaigoje sudėkite špinatus, sumaišykite, ir nukelkite nuo ugnies. Jei trūksta sūrumo, įpilkite žuvies padažo (arba įberkite druskos). Patiekite su virtais ryžiais, pabarstę čili pipirais, kalendrų lapeliais, ir pašlakstę laimo sultimis.
*Jei naudosite ne konservuotas pupeles ir avinžirnius, o džiovintas, jas užmerkite iš vakaro, o tada išvirkite pasūdytame vandenyje kol taps minkštos.
Receptas kurtas bendradarbiaujant su Globus.
Puošia nuotrauką:)
O ką nuotraukoje veikia konservuoti lęšiai, kai jie recepte net nenaudojami buvo?
Į sveikatą! Pats laikas tas atsargas naikinti, naujas derlius jau ne už kalnų!:)
Ačiū, miela Nida, už paprastą, greitai pagaminamą ir gardų receptą. Sėkmingai mažinam moliūgų atsargas 😉
Vesta – standartinės, berods 350-400g…
Kokios talpos buvo ankštinių skardinės? 🙂