Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sviestinių pupelių troškinys su pomidorais


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 50 minutės
  • Kiekis: 4 porc 1x

Aprašymas

Viduržemio jūros regiono patiekalas – vegetariškas, bet sotus, nesudėtingai pagaminamas, ir skonis gerėja su kiekviena diena, pastovėjus šaldytuve:) Šį patiekalą galima gaminti ir orkaitėje, tačiau aš gaminau ant vityklės.
Kiekis – 4 asmenims kaip mezė, arba dviem asmenim kaip pagrindinis patiekalas


Ingredientai

 
  • 3 šaukštai aliejaus ((tiks bet koks augalinis arba alyvuogių))
  • 1 svogūnas (supjaustytas)
  • 3 česnako skitlelės (susmulkintos)
  • 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 1,5 šaukštelio saldžiosios paprikos
  • ½ šaukštelio rūkytos paprikos
  • ¼ šaukštelio cinamono
  • 2 indeliai konservuotų sviestinių pupelių ((po 400g), nuplautų ir nusausintų)
  • 200 ml verdančio vandens
  • 2 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
  • kapotų petražolių
  • fetos sūrio (patiekimui)
  • druskos, pipirų

Instrukcijos

  1. Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejaus ir apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Sudėkite česnakus ir dar pakepinkite. Tada supilkite pomidorus kartu su sultimis, įberkite cukraus, raudonėlių, abi paprikas, cinamoną, 1 šaukštelį druskos ir nemažai pipirų. Uždenkite puodą ir troškinkite apie 15 minučių.
  2. Sudėkite į puodą pupeles, supilkite verdantį vandenį, įberkite dar ½ šaukštelio druskos, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite dar 30 min.
  3. Pabaigoje įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite kapotų petražolių (pasilikite šiek tiek patiekti) ir dar pavirinkite apie 5 minutes. Paragaukite ar netrūksta druskos, patiekite su fetos sūriu ir petražolėmis, ir su mėgiama duona.

Pastabos

Recepto šaltinis – Yasmin Khan, Ripe Figs

  • Paruošimo laikas: 5 min
  • Gaminimo laikas: 45 min
  • Kategorija: Main Dish, Užkandžiai
  • Virtuvė: Graikijos