Pasidalinau praeitą savaitę Instagrame greitu suši sumuštinio receptu, kuris sulaukė milžiniško susidomėjimo. Tačiau tikrai žinau, kad dalis jūsų, kurie skaito mano blog’ą, nesinaudoja Instagramu (dažnai ir Facebook’u), todėl padariau dar vieną porciją sumuštinių, kad tinkamai nufotografuočiau, ir receptu dalinuosi dar ir čia, savo tradicinėje „namų” erdvėje 🙂
Šie suši sumuštiniai yra visiškas Australijos top’as, nė vieno skersgatvio meste nepraeisite neradę pakeliuj tokius didelius sumuštinio dydžio sušius pardavinėjančių gatvės bariukų. Yra čia ir tradicinių sušių, tačiau su jais daugiau „vargo” – reikia vietos atsisėsti, kad būtų patogu valgyti pagaliukais, reikia turėti kur pamirkyti sušius į sojų padažą… O čia – griebei tokį į saują ir gali toliau bėgti į darbą, mokyklą, sporto klubą ar pasimatymą! 🙂 Ach, kiek kartų tokius valgiau tramvajuje, kai tai buvo vienintelės melios minutės, kurias skubėdama tą dieną galėjau skirti maistui…:)
Tokių didelių sušių įvairovė – neaprašoma. Su lašiša, su krevetėmis, traškia vištiena, su avokadais, krabų lazdelėmis, tuno ir majonezo įdaru… Visi spalvingi, maistingi, iki tobulybės suderintais skoniais ir spalvomis, tačiau užvis svarbiausia – patogūs čiupti į ranką ir užkandžiauti. Paprastai tokie suši sumuštiniai parduodami kartu su miniatiūrinėmis sojų padažo bei vasabi pakuotėmis, tad pasiskaninti juos tradiciniais japoniškais pagardais paprasčiau nei paprasta!
Šį neįprastą suši sumuštinį jūs visiškai be vargo susisuksite ir namuose patys, o jis kuo puikiausiai tiks būti supakuojamas į pietų dėžutę. Jokios duonos, jokio sviesto – vien patys geriausi ir skaniausi dalykai 🙂
Porcijos |
porc
|
- 2 vištienos blauzdelės (be odos)
- 4 šaukštai teriyaki padažo
- aliejaus kepti
- 2 nori lapeliai
- 2 stiklinės virtų suši ryžių (atvėsintų)
- 4 salotų lapai (labiausiai tiks sviestinės)
- 1 morka (supjaustyta šiaudeliais)
- majonezo
- 2 šaukštai sezamų sėklų
Ingredientai
|
|
- Blauzdeles išmuškite mėsos plaktuku iki maždaug 5mm plonumo, užpilkite teriyaki padažu ir palikite marinuotis 30 min (arba pernakt). Iškepkite keptuvėje su keliais lašais aliejaus iš abiejų pusių ir palikite atvėsti.
- Pjaustymo lentą išklokite maistine plėvele. Dėkite nori lapelį rupia pusia į viršų, pasukę 45 laipsnių kampu. Per vidurį dėkite ½ stiklinės ryžių ir suplokite į ploną kvadratą. Ant ryžių dėkite 2 salotos lapus, saujelę morkų šiaudelių, gabalėlį vištienos blauzdelės. Ant mėsos patepkite majonezo, pabarstykite sezamais ir viską uždenkite ½ stiklinės ryžių, suplokite. Užlenkite apatinį nori kampą į viršų, tada užlankstykite abu šoninius kampus ir pabaigoje - viršutinį kampą, taip visiškai “uždarydami” įdarą. Susukite paketėlį į maistinę plėvelę ir palikite apie 10 min., kad nori lapeliai suminkštėtų. Taip pat paruoškite ir kitą suši sumištinį.
- Perpjaukite sumuštinį pusiau ir skanaukite pagardinę sojų padažu.
koks gerulis receptas.. geras, net nebūčiau sugalvojusi tokių pasidaryt sumuštinukų. dievinu sushius, čia jėga. ačiū!!
Džiaugiuosi, Jolanta!!
Sveiki,
Labai labai skanu. Aciu Jums.