Negaliu atsidžiaugti, kad Vilniuje yra „Šiaurės jūra”. Kalbu apie žuvies parduotuvę ir jos asortimentą, kai kiekvieną penktadienį atvažiuoja šviežutėlių puikios kokybės žuvų partija… Manau, kad tik dėka „Šiaurės jūros” lietuviai pagaliau išmoks valgyti žuvį:) Nes prekybos centrų asortimentas tikrai nevilioja imtis žuvies patiekalų…

Apie tai, kad sūdyti lašišą namuose – ir skaniau, ir pigiau, jau rašiau ir nesikartosiu:) Tik pridursiu, kad neįsivaizduoju jokių šventinių pasisėdėjimų prie stalo be šio bene lengviausiai pagaminamo užkandžio.

Tuo tarpu šiandien pasidalinsiu su jumis kaip tą lašišą patiekti įdomiau – t.y. su puriais krienų putėsiais. Su tokiais putėsiais galima patiekti ir šviežios kokybiškos žuvies karpačio. Tikrai nustebinsite savo svečius, nors patiekalui pagaminti tikrai neprireiks nei ypatingų ingredientų, nei sugebėjimų…;)

Krienų putėsiai
Krienų putėsiai

 

 

 

Krienų putėsiai
Porcijos 6
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. (6-8 asm)
  2. 1/2 stiklinės šviežio agurko sulčių (joms prireiks maždaug 1/2 didelio  agurko)
  3. 125g rūgščios grietinės (25%)
  4. 1 šaukštas šviežiai sutarkuotų krienų
  5. keletas lašų Tabasco padažo
  6. Druskos, pipirų
  7. 1.5 šaukštelio želatinos
  8. 100ml plakimui skirtos grietinėlės
Instrukcijos
  1. Agurkų sultis sumaišykite su grietine ir krienais, įlašinkite keletą lašų tabasco, pasūdykite ir įberkite druskos. Mišinys turi būti gana aštrus.
  2. Želatinos miltelius ištirpinkite šaukšte šilto vandens ir supilkite į paruoštą masę. Išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą.
  3. Kai masė pradės stingti, išplakite grietinėlę iki standžių putų ir ją atsargiai įmaišykite į sutirštėjusią putėsių masę. Dubenėlį su paruoštais putėsiais dėkite į šaldytuvą visai nakčiai.
  4. Prieš patiekiant, ypač jei putėsiai nepakankamai sustingo (jie turi būti purių drebučių konsistencijos), galite kelioms minutėms indą įdėti į šaldymo kamerą. Putėsius patiekti galite ledų šaukštu, formuodami apvalų kamuolį. Patiekite lėkštėje su sūdyta lašiša, papuoškite žalumynais.
Adapted from Žurnalas Kuchnia
Adapted from Žurnalas Kuchnia
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

  1. Nida:

    Laima, agurkų sultis išspaudžiau sulčiaspaude, bet užtektų ir sutarkuoti smulkia tarka ir išsispaustų – juk nedaug ten tų sulčių reikia. Tik želatinos nepagailėkit, nes aš turėjau šiek tiek pažaldyti kameroje, kad formą laikytų (naudojau standartinę želatiną).

  2. Laima:

    Sveiki Nida 🙂 nuostabus receptai ir foto! Noriu paklausti – kaip gaunate tas agurku sultis? Ir zelatina naudojate standartine – postambiais grudeliais?

  3. Nida:

    Dėkui tau, Grita, kad skaitai, kad seki:) Sėkmės virtuvėje, visada miela tave matyti „svečiuose” pas mane, virtualioje erdvėje:)

  4. Grita:

    Na,tiesiog universalus putesiai,manau,kad galima prie daug ko pritaikyti,aciu uzgera ideja.

  5. Nida:

    Kristina, mes tikrai atsidžiaugti ta Šiaurės jūra abi su Odeta negalim:) O šie krienų putėsiai, beje, puikiai tiktų ir su žalia žuvimi (sašimi) – tunu ar kita kokia šviežia jūrine žuvimi. Žinoma, siuntinėlis iš Norvegijos bus pats tas pasimėgavimui tais tikrais dalykais:)

  6. Kristina:

    Čia tai bent, įkvepiančiai atrodo! Būtų „Šiaurės jūra” pašonėje, ir aš Odetos pavyzdžiu sekčiau. Na, bet netrukus žada draugė man lašišos iš tiesiai Norvegijos parskraidinti, va tada… 🙂

  7. Nida:

    Skaitytoja, šviežių krienų būna pirkti turguje. Bet gali mėginti su pirktiniais jau padarytais krienais, tik skonį pasireguliuok, nes juose ir druskos, ir rūgšties jau būna. Be to, atkreipk dėmesį, kad ši porcija nemaža – jei nedaug valgytojų, dalink perpus:) O ir su vasabi, manau, gerai gautųsi. Pati išbandysiu būtiniausiai.

  8. Skaitytoja:

    Kaip nerealu! Jau savaitgali bandysiu 🙂 O kur svieziu krienu gauti? Arba su wasabi bandysiu, kaip Odeta pasiule 🙂

  9. Nida:

    Odeta, manau, kad būtų puiku. Ir dar spalva labai graži gautųsi…:) Tik šiuose putėsiuose svarbu „pagauti” teisingą konsistenciją, arba šiek tiek pašaldyti šaldiklyje, kad forma laikytųsi lėkštėje. O šiaip tai šie putėsiai – geras uplifting (na nežinau kaip lietuviškai) įprastam lašišos patiekalui…

  10. Odeta:

    Nida, nerealus putesiai.O ka tu manai jeigu iprastus lietuviskus krienus pakeisti Wasabi. Manau irgi gerai gautusi?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *