Ne tik kiaušiniai, bet ir krienai yra tiek Velykų, tiek povelykinio laikotarpio atributas:) Vaikystėje krienus, pamenu, gamindavo mano močiutė. Jų mums, vaikams, net paragauti neduodavo, matyt būtumėm neatlaikę stiprumo:) „Praskiedus” su majonezu, skonis būdavo pats tas, ir tai kartais akys paašarodavo… Dabartiniai pirktiniai dažniausiai būna išsivadėję, bet turguje pirkti gali pasitaikyti ir stipresni. 

Jei tik visų krienų per šventes nesuvalgėte, būtinai rekomenduoju išsivirti šią nesudėtingą sriubą. Į ją paparastai „sueina” visokie likučiai – parūkytos dešrelės, nesuvalgyti markučiai.. Tad tebūnie tai bus gardi paskata neišmesti maisto, o jį visą suvartoti!

Maloniai aromatinga sriuba su krienais
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krienų sriuba su kiaušiniais


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 45 minutės
  • Kiekis: 4 asm 1x

Aprašymas

Maloniai aromatinga pavasarinė sriuba, kuriai sunaudosite nesuvalgyto maisto likučius.


Ingredientai

 
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 svogūnas (vidutinio dydžio, smulkiai supjaustytas)
  • 4 bulvės (supjaustytos kubeliais)
  • 2 skiltelės česnako (susmulkintos)
  • 1 šaukštas mairūno (džiovinto)
  • 4 dešrelės (rūkytos, supjaustytos griežinėliais)
  • 1+¼ litro sultinio (arba vandens)
  • 2 šaukšteliai krienų (arba pagal skonį)
  • 100 ml grietinės (riebesnės)
  • druskos
  • pipirų

Patiekimui:

  • 34 kiaušiniai (kietai virti)
  • svogūno laiškai (susmulkinti)

Instrukcijos

  1. Dideliame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite svogūnus. Kepinkite maišydami, kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs. Suberkite bulves ir toliau kepinkite, kol jos truputį suminkštės. Tada suberkite česnakus, mairūną ir dešreles, ir dar apie minutę pakepinkite maišydami. Supilkite karštą sultinį (arba vandenį), užvirkite ir uždengę virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių, kol bulvės visai suminkštės. Pabaigoje įmaišykite krienus ir išjunkite.
  2. Grietinę sumaišykite su keliais šaukštais karštos sriubos, ir tada supilkite į puodą, viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais.
  3. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įdėkite stambiai supjaustytų kietai virtų kiaušinių ir pabarstykite svogūno laiškais. Atskirai patiekite krienų, jeigu kas nors norėtų sriubą pagardinti.
  • Paruošimo laikas: 15 min
  • Gaminimo laikas: 30 min
  • Kategorija: Sriubos
  • Virtuvė: Lenkijos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė