Ne tik kiaušiniai, bet ir krienai yra tiek Velykų, tiek povelykinio laikotarpio atributas:) Vaikystėje krienus, pamenu, gamindavo mano močiutė. Jų mums, vaikams, net paragauti neduodavo, matyt būtumėm neatlaikę stiprumo:) „Praskiedus” su majonezu, skonis būdavo pats tas, ir tai kartais akys paašarodavo… Dabartiniai pirktiniai dažniausiai būna išsivadėję, bet turguje pirkti gali pasitaikyti ir stipresni.
Jei tik visų krienų per šventes nesuvalgėte, būtinai rekomenduoju išsivirti šią nesudėtingą sriubą. Į ją paparastai „sueina” visokie likučiai – parūkytos dešrelės, nesuvalgyti markučiai.. Tad tebūnie tai bus gardi paskata neišmesti maisto, o jį visą suvartoti!
SpausdintiKrienų sriuba su kiaušiniais
- Užtruks: 45 minutės
- Kiekis: 4 asm 1x
Aprašymas
Maloniai aromatinga pavasarinė sriuba, kuriai sunaudosite nesuvalgyto maisto likučius.
Ingredientai
- 1 šaukštas sviesto
- 1 svogūnas (vidutinio dydžio, smulkiai supjaustytas)
- 4 bulvės (supjaustytos kubeliais)
- 2 skiltelės česnako (susmulkintos)
- 1 šaukštas mairūno (džiovinto)
- 4 dešrelės (rūkytos, supjaustytos griežinėliais)
- 1+¼ litro sultinio (arba vandens)
- 2 šaukšteliai krienų (arba pagal skonį)
- 100 ml grietinės (riebesnės)
- druskos
- pipirų
Patiekimui:
- 3–4 kiaušiniai (kietai virti)
- svogūno laiškai (susmulkinti)
Instrukcijos
- Dideliame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite svogūnus. Kepinkite maišydami, kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs. Suberkite bulves ir toliau kepinkite, kol jos truputį suminkštės. Tada suberkite česnakus, mairūną ir dešreles, ir dar apie minutę pakepinkite maišydami. Supilkite karštą sultinį (arba vandenį), užvirkite ir uždengę virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių, kol bulvės visai suminkštės. Pabaigoje įmaišykite krienus ir išjunkite.
- Grietinę sumaišykite su keliais šaukštais karštos sriubos, ir tada supilkite į puodą, viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais.
- Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įdėkite stambiai supjaustytų kietai virtų kiaušinių ir pabarstykite svogūno laiškais. Atskirai patiekite krienų, jeigu kas nors norėtų sriubą pagardinti.
- Paruošimo laikas: 15 min
- Gaminimo laikas: 30 min
- Kategorija: Sriubos
- Virtuvė: Lenkijos