Tai dar vienas patiekalas, kurį pagaminau pagal WMF organizuoto konkurso dalyvių atsiųstus receptus. Vasarą, kai aplink lentynos linksta nuo daržovių pasirinkimo, būtų nusikaltimas nepasinaudoti proga ir nepaišdykauti su neįprastais deriniais ir neįprastomis maisto spalvomis.

Na ar neprimena jums šie žali žalutėliai blynai Šreko nuotykių?:) Kai juos pamačiau, išsyk buvo aiškus pavadinimas:) Recepto autorė Liudmila Česnavičienė siūlė blynelius kepti iš įvairių šakninių daržovių, pagardinant juos špinatais, ir pateikiant su jogurtu. Aš atsidariusi šaldytuvą radau ne saliero galvų, bet stiebų su vešliais lapais, tad žalios spalvos blyneliuose man gavosi daugiau nei tikėjausi:) Užuot naudojusi avižų miltus, į masę įmaišiau avižinių dribsnių kartu su likusiais ingredientais, o galingasis WMF plaktuvas labai lengvai juos pavertė vientisa tiršta tešla… Tačiau morkas supjausčiau spiraline pjaustykle, ir į tešlą įmaišiau jas paskutines. Gavosi skaisčiai žali blyneliai su oranžiniais traškiais morkų „makaronais” viduje:) Skanu, sveika ir gražu!

Pateikiu jums Liudmilos receptą, o skliausteliuose surašysiu savo modifikacijas:)

Gera virtuvės technika – puikus pagalbininkas virtuvėje….
Kad būtų įdomiau valgyti, morkas supjaustykite spiraline pjaustykle
Šreko blyneliai:) Susigundys net mažiausi:)

Šreko blynai

3 morkos (260g)
1 (120g) svogūnas
3 skiltelės (10g) česnako
270 g saliero šaknies (naudojau pundelį saliero stiebų su lapais ir 1 šaukštą viso grūdo speltos miltų)
180 g špinatų
3 M kiaušiniai
1 a.š. druskos
220 g avižinių miltų (naudojau tiek pat avižinių dribsnių)
150 g vandens (arba pagal poreikį)

Morkas supjaustykite spiraline pjaustykle (arba šiaudeliais, arba sutarkuokite stambia tarka). Jei naudosite saliero šaknį, ją taip pat galite supjaustyti spiraline pjaustykle arba sutarkuoti. 

Svogūną, saliero lapus ir stiebus, špinatus, kiaušinius, avižinius dribsnius, druską ir šlakelį vandens sudėkite į elektrinio plaktuvo (kokteilinės) indą ir išsukite iki vientisos tirštos masės. Jei masė pernelyg tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens. Jei masė pernelyg skysta – įberkite šiek tiek viso grūdo speltų miltų. 

Sumaišykite gautą plaktą masę su morkų „makaronais” ir kepkite šlakelyje ghee sviesto arba aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su graikišku jogurtu. 

Komentarų apie "Šreko blyneliai": 4

  1. Nida:

    Į sveikatą, Jekaterina!! Aš dažnai avižiniais dribsniais keičiu dalį miltų pusrytiniuose kepiniuose. O dabar, prasidėjus cukinijų sezonui, oi avižos eis apyvartą su blyneliais:)

  2. Jekaterina:

    Ačiū už idėją, Nida! Nenaudojau anksčiau avižinių dribsnių blynuose. Špinatų neturėjau po ranka, bet buvo savų cukinijų, tad pagaminau cukinijų-morkų-salierų kepsnelius orkaitėje. Skanu 🙂

  3. Rimanta:

    Ačiū už vis naujus išradimus.Skanu.greita.o svarbiausia Sveika.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *