Kadangi man labai patinka WMF virtuviniai prietaisai, ši kompanija pasiūlė man sudalyvauti viename jų organizuojamame konkurse. WMF gerbėjai Facebook puslapyje dalinosi savo sveikais receptais, o man tereikėjo išsirinkti du ir juos pagaminti. Dalyvių buvo labai daug, ir aš buvau nustebusi kiek įdomių receptų jie surašė. Nelengva buvo pasirinkti ką gaminti, tad nusprenžiau į šią užduotį pažiūrėti labai paprastai: tiesiog pamėginau įsivaizduoti ko pati labiausiai šią akimirką norėčiau paragauti. Sustojau ties žaliu kokteiliu, kuris sumaišytas iš trijų pagrindinių ingredientų – špinatų, avokadų ir ananasų. Receptu pasidalino Erika Česnavičiūtė (o tų receptų, kuriais pasidalino Erika, buvo ne vienas ir ne du…), o aš padovanojau Erikai savo knygą „Žuvis pasaulio virtuvėse„, ir susiplakiau kokteilį pusryčiams. Kitąkart įsibersiu šiek tiek matcha arbatos miltelių, kad rytas būtų dar skaidresnis ir žalesnis! O jei norėsis ko nors dar sotesnio, įsibersiu avižinių dribsnių ir pagardinsiu migdolų pienu!
Špinatų, avokadų ir ananasų gėrimas
- 1 stiklinė pjaustytų šviežių ananasų
- 1 avokadas, supjaustytas gabaliukais
- 2 saujos šviežių nuplautų špinatų
- 1 šaukštelis medaus
Visus ingredientus sudėkite į elektrinį plaktuvą, įpilkite nepilną stiklinę vandens, ir plakite, kol gausite vienalytę masę. Jei gėrimas pernelyg tirštas, įpilkite dar vandens ir suplakite.