Praeitais metais pavasarį smagiai išbandžiau didžiųjų fava pupų sriubą su keptomis bulvėmis, ir tikrai labai patiko šiek tiek kitoks nei įprasta skonis. O šįkart, toliau švęsdama šparagų sezoną, išviriau sriubą būtent su šiomis savo mėgstamiausiomis pavasario daržovėmis. Idėją pasiskolinau iš Kwestia Smaku, kur blogo autorė tokią sriubą gardino dar ir fetos sūrio gabalėliais! Manau, puiki mintis ir nuostabi skonių kombinacija. Tik kadangi šiuo metu vykdau priešatostoginį šaldytuvo valymą, naujo pakelio fetos sūrio nepradariau… 

Miško gėlių puokštė - net svaigina nuo pakalnučių kvapo!
Miško gėlių puokštė – net svaigina nuo pakalnučių kvapo!
Pavasarinė šparagų sriuba - greitai ir skaniai
Pavasarinė šparagų sriuba – greitai ir skaniai
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Šparagų sriuba


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

Aprašymas

Vegetariška pavasarinė šparagų ir pakepintų bulvių sriuba


Ingredientai

 
  • Pundelis šparagų (10-15 stiebelių)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1/2 kg bulvių, supjaustytų nedideliais gabalėliais
  • 3 skiltelės česnako, susmulkinto
  • 1 litras karšto daržovių sultinio

Patiekimui

  • Smulkintų krapų
  • Grietinės arba grietinėlės
  • Patrupinto fetos sūrio

Instrukcijos

  1. Šparagus nuplaukite, pašalinkite apatinę, sumedėjusią dalį. Likusius šparagus supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Puode įkaitinkite aliejų ir sviestą. Suberkite bulves ir kepinkite, laiks nuo laiko pamaišydami, kol jos truputį apskrus ir šiek tiek suminkštės. Suberkite česnakus ir dar minutę pakepinkite. Supilkite sultinį, užvirkite ir uždengę virkite kol bulvės bus minkštos.
  3. Suberkite šparagus, pavirkite 1 minutę ir nuimkite nuo ugnies.
  4. Patiekdami pagardinkite grietine arba grietinėle bei kapotais krapais ir fetos sūriu.

Mityba

  • Porcijos dydis: 4

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė