Aprašymas
Tai kultinis greitai apkeptų (stir fry) kiniškų daržovių garnyras, tinkantis praktiškai su bet kokiu kinišku pagrindiniu patiekalu. Svarbiausia visus ingredientus turėti pasiruošus, susipjausčius, nes pats paruošimas užtruks vos 5 minutes, ir iškart galės keliaut ant stalo. Daržovės turi išlikti traškios ir nepakeitę spalvos
Ingredientai
- 2 šaukštai aliejaus
- 300 g šparaginių pupelių ((gali būti šaldytos), supjaustytos į maždaug 4cm dydžio gabaliukus)
- 1 morka ((didelė), supjaustyta šiaudeliais)
- 2 skiltelės česnako (susmulkintos)
- 2 cm imbiero šaknies (susmulkintos)
- 3 svogūno laiškai (susmulkinti)
- 1 šaukštas čili pastos ((arba pagal skonį) – tiks sambal oelek arba kitokia)
- 1 šaukštas sojų padažo
- 1 šaukštelis cukraus
Instrukcijos
- Vieną šaukštą aliejaus įkaitinkite wok’e arba didesnėje keptuvėje. Sudėkite pupeles (jei šaldytos – neatšildykite) ir morkas, ir apkepinkite maišydami apie 3-4 minutes, kol šiek tiek ims ruduoti krašteliuose.
- Pastumkite daržoves į šalį, įpilkite dar šaukštą aliejaus ir jame apkepinkite keletą sekundžių imbierą su česnakais ir svogūno laiškais – tik kol paskleis aromatą. Sudėkite čili pastą, sojų padažą ir cukrų, ir sumaišę pakepinkite 30s, tada viską sumaišykite ir iškart patiekite.
Pastabos
Recepto šaltinis – Jennifer Joyce, My Street Food Kitchen
- Paruošimo laikas: 15 min
- Gaminimo laikas: 5 min
- Kategorija: Užkandžiai
- Virtuvė: Kinijos