Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kiniškos daržovės stir fry su čili ir česnakais


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 20 minutės
  • Kiekis: 4 porc 1x

Aprašymas

Tai kultinis greitai apkeptų (stir fry) kiniškų daržovių garnyras, tinkantis praktiškai su bet kokiu kinišku pagrindiniu patiekalu. Svarbiausia visus ingredientus turėti pasiruošus, susipjausčius, nes pats paruošimas užtruks vos 5 minutes, ir iškart galės keliaut ant stalo. Daržovės turi išlikti traškios ir nepakeitę spalvos


Ingredientai

 
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 300 g šparaginių pupelių ((gali būti šaldytos), supjaustytos į maždaug 4cm dydžio gabaliukus)
  • 1 morka ((didelė), supjaustyta šiaudeliais)
  • 2 skiltelės česnako (susmulkintos)
  • 2 cm imbiero šaknies (susmulkintos)
  • 3 svogūno laiškai (susmulkinti)
  • 1 šaukštas čili pastos ((arba pagal skonį) – tiks sambal oelek arba kitokia)
  • 1 šaukštas sojų padažo
  • 1 šaukštelis cukraus

Instrukcijos

  1. Vieną šaukštą aliejaus įkaitinkite wok’e arba didesnėje keptuvėje. Sudėkite pupeles (jei šaldytos – neatšildykite) ir morkas, ir apkepinkite maišydami apie 3-4 minutes, kol šiek tiek ims ruduoti krašteliuose.
  2. Pastumkite daržoves į šalį, įpilkite dar šaukštą aliejaus ir jame apkepinkite keletą sekundžių imbierą su česnakais ir svogūno laiškais – tik kol paskleis aromatą. Sudėkite čili pastą, sojų padažą ir cukrų, ir sumaišę pakepinkite 30s, tada viską sumaišykite ir iškart patiekite.

Pastabos

Recepto šaltinis – Jennifer Joyce, My Street Food Kitchen

  • Paruošimo laikas: 15 min
  • Gaminimo laikas: 5 min
  • Kategorija: Užkandžiai
  • Virtuvė: Kinijos