Aprašymas
Lengvas plonas traškus pikantiškas pyragas su špinatų, pankolių ir fetos sūrio įdaru
Ingredientai
Alyvuogių aliejaus tešlai
- 490g miltų
- 210ml karšto vandens
- ½ šaukštelio druskos
- 110ml alyvuogių aliejaus (plius dar šiek tiek kepimo skardai patepti)
Įdarui
- 1 mažas pankolis (apie 150g), supjaustytas labai plonomis plunksnelėmis
- 200g jaunų špinatų, smulkiai supjaustytų
- 100g prieskoninių žolelių: krapų, petražolių, mėtų, raudonėlių ir peletrūnų (arba kokių turite), susmulkintų
- 150g feta sūrio, patrupinto
- Citrinos riekelių (patiekti)
Instrukcijos
Užminkykite tešlą: į virtuvinio kombaino indą suberkite miltus, supilkite karštą vandenį, įberkite druską ir viską sumaišykite kablio įrankiu. Dalimis supilkite aliejų ir užminkykite elastingą minkštą tešlą (neperminkykite, tik kol visi ingredientai susijungs). Uždenkite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje pastovėti apie 30min (arba ilgiau).
Kol laukiate, dubenyje sumaišykite pankolius, špinatus ir prieskonines žoles, pabarstykite druska ir pipirais.
Įkaitinkite orkaitę iki 220C (su apipūtimo funkcija). Alyvuogių aliejumi patepkite picai kepti skirtas dideles skardeles (arba kitokias apvalias, kokias turite). Padalinkite tešlą į 4 dalis. Vieną tešlos dalį iškočiokite kuo ploniau, kad būtų permatoma, į tokio dydžio apskritimą, kad galėtumėte įkloti į kepimo skardelę ir dar liktų apie 4-5cm kraštelis. Įklokite į aliejumi pateptą kepimo skardą, ant viršaus paskleiskite dalį įdaro, pabarstykite fetos sūriu. Iškočiokite lygiai tokį pat ploną kitą tešlos apskritimą ir užklokite jį ant įdaro. Užspauskite kraštelius, sulipdydami apatinį ir viršutinį tešlos lakštą ir sandariai viduje uždarydami įdarą. Aštriu peiliu nupjaukite pernelyg išsikišusius tešlos kraštelius,tada labai gerai suspauskite tešlos kraštelius aplink visą perimetrą. Viršutinį lakštą patepkite alyvuogių aliejumi ir padarykite 3-4 įpjovas garams pasišalinti kepant.
Lygiai taip pagaminkite kitą spanakopitos pyragą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20-25mon., arba kol gražiai apskrus. Supjaustykite riekėmis, pašlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druskos dribsniais ir patiekite šiltą.
- Paruošimo laikas: 15 min
- Gaminimo laikas: 25 min
- Kategorija: Užkandžiai
- Metodas: Orkaitė
- Virtuvė: Graikijos