Ar jums pažįstamas jausmas, kai visiškai nėra laiko? Ne tik nėra laiko maloniems pasivaikščiojimams, paplepėjimams su draugais, knygos paskaitymui ar TV pažiūrėjimui. Ar jums būna taip, kad neturite laiko net pagaminti maistą? Man pastarosios savaitės- būtent tokios. Nuo užgriuvusių mokslų besiruošiant eilinei egzaminų sesijai jau baigiu susiriesti į kablį: kėdėje prie rašomo stalo praleidžiu po 15 valandų… Be to, gaišti laiką parduotuvei ar turgui tokiomis dienomis tai pat neišeina. Tad valgau tik tai, kas dar mėtosi šaldytuve, kas pagaminta arba pasigamina per kelias minutes.
Jei ir jūsų gyvenimas toks pat intensyvus, štai puikus receptas, kaip be didelių pastangų ir laiko sąnaudų pasigaminti gardžią ir maistingą vakarienę 🙂
400g spagetti
6 šaukštai ekstra virgin alyvų aliejaus
3-4 česnako skiltelės, sutraiškytos ir supjaustytos
1 džiovintas raudonas čili pipiras
1 saujelė sukapotų petražolių
druskos, pipirų
Išverdame spagečius al dente pasūdytame vandenyje. Kol makaronai verda, keptuvėje pakaitinam aliejų (kadangi aliejus – vienas pagrindinių šio patiekalo ingredientų, nakite tik labai aukštos kokybės aliejų), sumetame česnakus ir čili ir ant nedidelės ugnies pakepiname, kol česnakas vos vos pradeda ruduoti. Išimame čili ir išmetame (arba galite pasilikti ir papuošti lėkštę :))
Makaronus sumaišome su aliejumi ir česnaku, užberiame petražoles, pabarstome grūstais pipirais, sumaišom viską, kad makaronai pasidengtų. Aš šią versiją kartais patobulinu ir pabarstau paskrudintų migdolų 🙂 Tikrai labai jie patiekalo nesugadina:) Skanaus:)