Tokiais saulėtais rytais kaip šis – norisi kuo greičiau dumti į gryną orą. Net sėdėdama ofise atsidarau plačai langus, kad jausčiausi tarsi dirbčiau lauke:) Mano vasaros pusryčiai dažniausiai būna lengvi ir greitai paruošiami. Tačiau jei rytais skubu į teniso treniruotę, mėgstu juos pasiimti su savimi.
Geriausias dalykas, kokiu tik galima po treniruotės save palepinti ir atstatyti jėgas – tai maistingas vėsus kokteilis, sumaišytas iš sveikų ingredientų ir natūralių saldiklių, pasotinantis ir suteikiantis geros energijos visai likusiai dienai. Kad kokteilis išlaikytų reikiamą temperatūrą, įsipilu jį į specialų labai saugiai užsidarantį termosiuką, kuris yra mano kokteilių plaktuvo Mix&Go priedas. Jei mėgstate skystos konsistencijos pusryčius, kurie tinkamo momento laukia jūsų rankinėje, tai tokia gertuvė jums labai pravers.
Šokoladinis kokosų pieno ir avižinių dribsnių kokteilis
2 asm.
1/4 stiklinės (30g) avižinių dribsnių
1/2 šaukšto raw kakavos miltelių
2 datulės be kauliukų
1/2 stiklinės (125ml) kokosų pieno
1 stiklinė (250ml) kokosų vandens*
1/2 stiklinės ledukų
Žiupsnelis juodojo arba pieniško šokolado, sutarkuoto
Į elektrinio plaktuvo indą (aš naudojau WMF Mix&Go) suberkite avižinius dribsnius, kakavą, datules ir supilkite kokosų pieną. Plakite apie 1 minutę, kol masė pasidarys vienalytė. Supilkite kokosų vandenį, ledukus ir plakite kol skystis taps purus, kreminis. Pabaigoje užberkite tarkuoto šokolado.
*kokosų vandenį, jei neturite, pakeiskite paprastu vandeniu arba augaliniu pienu – avižų, migdolų… Tačiau jei turite galimybę, įsigykite kokosų vandens, kadangi jis kaip niekas kitas atstato skysčių pusiausvyrą, ypač po sportinio krūvio ar ilgai pabuvus saulės kaitroje