Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Šokoladinė granola stikliniame inde

Šokoladinė granola su bananais


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 35 minutės
  • Kiekis: 7 stiklinės 1x

Aprašymas

Turtinga antioksidantais kakava, sumaišyta su bananais ir traškiais neskrudintais grikiais, riešutais ir sėklomis – ar gali būti geresnis pasirinkimas pusryčiams?


Ingredientai

 
  • 330 g avižinių dribsnių
  • 190 g neskrudintų grikių
  • ½ stiklinės migdolų (pasmulkintų)
  • stiklinės pekanų riešutų (pasmulkintų)
  • ½ stiklinės makadamijų riešutų (pasmulkintų)
  • 1 stiklinė kokosų plokštelių
  • 4 šaukšteliai linų sėmenų (sumaltų)
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 80 ml kokosų aliejaus (ištirpinto)
  • 50 g kakavos miltelių
  • 80 ml klevų sirupo
  • 100 g kokosų palmių cukraus
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • ½ šaukštelio druskos
  • 1 bananas ((labai sunokęs) sutrintas)
  • stiklinės skaldytų kakavos pupelių

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi (gali prireikti ir trijų skardų, nes mano orkaitė padidinta)
  2. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, grikius, riešutus, maltas linų sėmenis ir cinamoną.
    Visus likusius ingredientus (išskyrus bananus ir kakavos pupeles) – kokosų aliejų, kakavos miltelius, klevų sirupą, cukrų, vanilę ir druską) sumaišykite mažame puode ir užkaiskite. Kai užvirs maišydami pakaitinkite apie 2 min., arba kol cukrus visiškai ištirps. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sutrintą bananą.
  3. Supilkite šią skystą masę į dubenį su sausais ingredientais ir viską gerai išmaišykite, kad kiekvienas ingredientas būtų padengtas. Paskirstykite šią masę tolygiai į kepimo skardas vienu sluoksniu. Kepkite 20-25 minutes, sukeisdami skardas vietomis ir pamaišydami.
    Išimkite iš orkaitės ir pilnai atvėsinkite (pradžioje atrodys, kad granola labai minkšta, bet ji sukietės ir taps traški). Kai visiškai atšals, įmaišykite skaldytas kakavos pupeles ir suberkite viską į sandariai užsidarantį indą. Laikykite granolą iki 3 savaičių spintelėje.

Pastabos

Recepto šaltinis – Debora Kaloper and Mark Roper, Good Morning
  • Paruošimo laikas: 10 min
  • Gaminimo laikas: 25 min
  • Kategorija: Desertai, pusryčiai, Užkandžiai
  • Virtuvė: Australijos